Newcastle - Tottenham: Kezdődik!

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.08.18. 07:08
Címkék
Hosszú kihagyás után újra neki kezdenek a Premier League csapatai a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságának. Ha megnézzük az átigazolási...

Hosszú kihagyás után újra neki kezdenek a Premier League csapatai a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságának. Ha megnézzük az átigazolási piacot, akkor kiderül, hogy a PL-ben küzdő csapatok igazoltak a legtöbbet, és a legnagyobb értékben. Egyedül a PSG tartotta a lépést, de ott most kezdődik az, ami a Chelsea-vel jó pár éve, és a Manchester Cityvel pár éve már megtörtént.Hosszú kihagyás után újra neki kezdenek a Premier League csapatai a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságának. Ha megnézzük az átigazolási piacot, akkor kiderül, hogy a PL-ben küzdő csapatok igazoltak a legtöbbet, és a legnagyobb értékben. Egyedül a PSG tartotta a lépést, de ott most kezdődik az, ami a Chelsea-vel jó pár éve, és a Manchester Cityvel pár éve már megtörtént.

Ami Newcastle szempontból fontos, hogy mai napon vendégül fogadjuk a tavalyi szezon egyik nagy riválisát, akivel egész végig nagy harcban voltunk a BL kvalifikációt érő helyekért. Tehát nagy rangadóra számíthatunk. A Szarkáknak van mit visszafizetniük, hiszen 5 gólt szereztek ellenünk a legutolsó találkozásunk alkalmával. Persze azt tegyük hozzá, hogy azon a meccsen a legjobb Tottenham játékosok ebben az idényben nem tagjai a keretnek (Saha, Adebayor).

Ez az első és egyben a legnagyobb rangadónk, hiszen a Tottenhammel fogunk megküzdeni az előzetes várakozások alapján az ötödik, hatodik helyért. Merészebb álmok szerint akár a negyedik helyért is, de ne feledjük el, hogy a Liverpool is beleszólhat ebbe. Mikor is szerezhetnénk lépés előnyt ebben a versenyben, ha nem a hazai körülmények között rendezett egymás elleni meccsen?

A sérültek listája a Newcastle-nél hosszabb lehet, mert négy játékos állapota is kérdéses a szombati mérkőzés előtt. A bizonytalan fizikai állapotban lévő játékosok: Papiss Demba Cissé, Demba Ba, Yohan Cabaye és Hatem Ben Arfa. Négy olyan játékos, aki fazont szabhat a csapat játékának, és akik a legtöbbet tehetnek a gólszerzés területén. A csapatkapitányunk szerencsére játékra alkalmas állapotba került, így Coloccini és Steven Taylor végre újra együtt szerepelhet tétmérkőzésen. Steven Taylor mellett Sylvain Marveaux is visszatért a sérüléséből. Cheick Tioté viszont biztosan nem fog játszani, így bemutatkozhat Vurnon Anita, aki a héten írta alá a megállapodást csapatunkkal.

A Tottenham sérültjei, akik biztosan nem léphetnek pályára: Scott Parker, Giovanne dos Santos és Heurelho Gomes, de rajtuk kívül Modrics sem fog pályára lépni az előzetes híresztelések szerint, a Real Madridba való igazolása miatt. Bale játéka sem biztos, de az orvosok mindent el fognak követni, hogy a szezonkezdésre játékra alkalmas állapotba hozzák.

Tehát sérültek és hiányzók vannak és lehetnek mind a két oldalon, de az biztos, hogy nálunk sokkal több meghatározó játékos hiányozhat, ami a Tottenham malmára hajthatja a vizet.

Ma az is kiderül, hogy Andre Villas-Boasnak hogyan sikerült fazont szabni a csapatra a távozó Harry Redknapp után.

Az biztos, hogy nagyok az elvárások mind a két csapatnál, de ugye az is biztos, hogy két győztese nem lehet ennek a párharcnak.

Azoknak, akiket a statisztikák érdekelnek szolgálhatunk olyan érdekességekkel, hogy tétmérkőzésen a 2012-es évben hazai pályán a Newcastle csak egyszer kapott ki, míg ugyan ezt az időintervallumot alapul véve a Tottenham idegenben csak egyszer tudott győzedelmeskedni. A két csapat között ez a mérkőzés lesz a 147. a sorban, amiből csak 53-szor tudtunk nyerni, viszont 61 alkalommal kellett fejet hajtanunk. Az előző találkozó, amit hazai pályán játszottunk 2-2-es döntetlennel ért véget.

Amit kijelenthetünk, hogy csatár poszton elég rossz helyzetben van a Tottenham, mivel egy csatára van Defoe személyében, aki bevethető, bár a Newcastle csatársora is nagyon gyenge lehet a meccsen, ha úgy alakul, hogy sem Cissé, sem Ba nem léphet pályára.

Úgy néz ki, hogy a középpályák fogják eldönteni a meccset, tehát arra számíthatunk, hogy inkább távoli lövések fogják megnehezíteni a kapusok, és a csatárok által visszapasszolt és mélységből érkező középpályások a védelem dolgát.

HOWAY THE LADS!!!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik