Szinte biztos, hogy jövőre retteghet Európa is a Szarkáktól

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.04.17. 04:04
Címkék
Alan Pardew szerint, ha a Newcastle kijut a nemzetközi porondra, akkor a csapatnak szüksége lesz négy-öt új játékosra, hogy több porondon is helyt...

Alan Pardew szerint, ha a Newcastle kijut a nemzetközi porondra, akkor a csapatnak szüksége lesz négy-öt új játékosra, hogy több porondon is helyt tudjon állni. Mivel a Liverpool és a Chelsea fogja játszani az FA kupa döntőt, és a Liverpool már jogot szerzett a nemzetközi kupa indulásra, így a Chelsea is kijutott az FA kupa döntő eredményétől függetlenül. Ezzel olyan helyzet állt elő, hogy a bajnokságban 6. helyen végző csapat is lehetőséget kap, hogy Európa Liga selejtezőt játszon. Tehát egyre nagyobb az esély, hogy csapatunk a következő szezonban megmutatkozhasson a világnak.Alan Pardew szerint, ha a Newcastle kijut a nemzetközi porondra, akkor a csapatnak szüksége lesz négy-öt új játékosra, hogy több porondon is helyt tudjon állni. Mivel a Liverpool és a Chelsea fogja játszani az FA kupa döntőt, és a Liverpool már jogot szerzett a nemzetközi kupa indulásra, így a Chelsea is kijutott az FA kupa döntő eredményétől függetlenül. Ezzel olyan helyzet állt elő, hogy a bajnokságban 6. helyen végző csapat is lehetőséget kap, hogy Európa Liga selejtezőt játszon. Tehát egyre nagyobb az esély, hogy csapatunk a következő szezonban megmutatkozhasson a világnak.

Az Everton előtt 12 ponttal vezetünk és ha figyelembe vesszük, hogy öt forduló alatt a maximálisan megszerezhető pontok száma 15, akkor nem kell túl sokat gondolkozni hogy rájöjjünk arra, hogy szinte már garantáltan ott vagyunk az EL-ben. Persze elég érdekes mérkőzést lehet az utolsó fordulóban az Everton - Newcastle Utd. összecsapás, amennyiben mi elveszítünk minden hátralévő mérkőzést, valamint az Everton megnyeri az összes mérkőzését addig. Ha mégis azon a mérkőzésen fog eldőlni, hogy kijutunk-e az Európa Ligába, akkor egy nagy nyilvános meccsnézés alkalmával felajánlok 2-3 rekesz sört a résztvevők és Newcastle Utd-nek szurkolók számára.

Ha folytatják a srácok az előző öt mérkőzésen felállított hagyományokat, akkor érdemes előre is tekinteni a tabellán. Mivel ma este az Arsenal vereséget szenvedett a Wigan ellen, így ha a Stoke-ot meg tudjuk verni, akkor 2 pontra megközelítjük az Ágyúsokat, akik jelenleg a harmadik pozíciót foglalják el, ami selejtező nélküli Bajnokok Ligája szereplést biztosít a csapatnak.

Öt új játékos érkezése a minimális elvárás, de Simpson és Guthrie távozásával, a szükséges igazolások száma hétre is növekedhet. Ha hozzávesszük, hogy Demba Ba egyre több alkalommal hangoztatja, hogy a PSG-ben szeretné folytatni, ami a szülővárosának csapata, akkor nagyon könnyen 8 játékost is a csapathoz kell csábítanunk. Ennyi játékost beépíteni a csapatba, már nem egy egyszerű feladat, tehát nagyon bízom benne, hogy Pardew mester tudja, hogy mit akar tenni.

Hátvédek:

Átigazolási terveink között szerepel a PSV-ből Erik Pieters (bal hátvéd), a francia és lille-i jobb hátvéd Mathieu Debuchy, aki Yohan Cabaye legjobb barátja, valamint a Twente középső hátvédje Douglas is.

Az előzőekben felsorolt hátvédeken kívül, már régebb óta érdeklődünk az Ajaxos Jan Vertonghen és hátvéd párja Toby Alderweireld iránt is. Vertonghent rajtunk kívül az Arsenal is szeretné megszerezni, és a belga hátvéd számára igazán hízelgő, hogy az Ágyúsok is érdeklődnek, így nem lepődnék meg, ha helyettünk inkább Londonba tenné át a székhelyét.

Középpályások:

A Marseille-ben játszó és a BL-ben is bemutatkozó Morgan Amalfitano öccse Romain már aláírt egy előszerződés félét csapatunkkal.

Adam Johnson, aki jelenleg a Manchester City játékosa, bevallotta, hogy kiskorában a sunderlandi születése, és Sunderland szurkoló családjával ellentétben Newcastle Utd. szurkoló volt. Mivel mostanában nem sokat játszik csapatában, így valószínűleg a nyáron átadólistára kerül a játékos. Sajnos a játékos ára eléggé borsos, mivel a Manchester Citybe is 7 millió fontért került, és mivel azóta 15 válogatottságot is szerzett, biztosan jóval magasabb áron lehet csak megszerezni a középpályást.

Csatárok:

Demba Ba pótlására már ki is van szemelve a Heerenveen csapatában játszó 23 éves Bas Dost. A holland csatár a Heerenveen csapatában 68 mérkőzés alatt 43 gólt szerzett, így nem csodálkozok azon, hogy Van Basten is szeretné megtartani, de úgy hírlik, hogy 5 millió fontos ajánlaton már el kell, hogy gondolkozzon a holland csapat vezetősége. A Newcastle Utd. mellett az Aston Villa is érdeklődik a holland csatár felől, de semmilyen ok nem jut eszembe, hogy miért is menne oda a Szarkák helyett.

Az a hír is felreppent, hogy Andy Carroll visszatér hozzánk, hiszen a liverpooliak nincsenek túlságosan megelégedve a csatár teljesítményével, bár az előző két Liverpool mérkőzésen, mind a két alkalommal győztes gólt szerzett. Ha betalálna a kupadöntőn, és a bajnokságban is vállal még pár gólt, akkor szerintem a Vörösök is legalább annyira fogják szeretni a csatárt, mint amennyire mi szerettük őt.

Összességében:

Ha a felsorolt hátvédek közül sikerül megszereznünk kettőt-hármat, akkor nem lesz gond a következő szezonban, hacsak a sérülések közbe nem szólnak. A középpályások területén viszont szükségünk lesz erősítésre, hiszen Tiotét nagyon szeretné megszerezni a Chelsea, valamint Guthrie is távozóban van. Csatár poszton Cissé nagyon jó formája bizakodásra adhat okot a következő szezonra is. Demba Ba pótlására már most elkezdődött a keresés, de az is nagyszerű volna, ha maradna a szenegáli.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik