Bayern München: röpködnek a tízmillió eurók, nagy munkában Eberl

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 18:32
Max Eberl és a neje. A Bayernnél előbbinél van a kasszakulcs (Fotó: AFP)
A Bayern Münchennél jövőre hét játékos szerződése jár le, plusz új szerződést kötnének a keret legértékesebb futballistájával, Jamal Musialával, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia a német csapatnak.

 

Leroy Sané, Joshua Kimmich, Alphonso Davies, Eric Dier, Thomas Müller, Manuel Neuer és Sven Ulreich müncheni szerződése is lejár jövő nyáron, két hónap múlva már szabadon tárgyalhatnak az esetleges kérőkkel, hacsak nem hosszabbítanak addig a Bayernnel. 

A Transfermarkt értesülései szerint a München sportigazgatója, Max Eberl mind a hét játékost meg szeretné tartani, ami nem csoda, a játékjoguk értéke most közel 200 millió euró.

A legegyszerűbbnek a „kakukktojás”, Jamal Musiala szerződésének meghosszabbítása tűnik, ő most évi 9 millió eurót keres bruttóban (ennek a bő fele a nettó), jelenleg tizenhárman is többet kapnak nála Münchenben – új fizetése 20 millió lehet (a 21 éves játékos 2021-ben írt alá öt évre). 

Ennyit, évi bruttó 20 milliót kap most Leroy Sané, és Eberl ugyanennyit kínál neki, de jelentősen csökkentett alapbérrel, és bőkezűen mért bónuszokkal jönne ki ez a summa. Szintén 20 milliót keres Joshua Kimmich, neki a sportigazgató 15+5 millió eurót kínál. A játékos sokat sejtetően nyilatkozott a Barcelona elleni mérkőzés előtt, amikor arra kérdeztek rá, hogy előfordulhat-e, hogy a katalánokhoz igazol: „A futballban semmi sem lehetetlen. Nem gondolkodom most ebben, de semmit sem lehet kizárni”.

Alphonso Davies és ügynöke szerényen beéri 16 milliós alapbérrel, az aláírásáért még ennél is kevesebbet, 15 milliót kérnek – a Bayern ajánlata 13 milliós éves fizetés, az aláírási tiszteletdíj teljes mellőzésével.

Thomas Müller 17, Manuel Neuer 20 millió eurót keres évente, utóbbi új szerződése német lapok szerint biztosnak mondható, szakértők szerint Müller is aláírhat egy újabb évre jelentős bércsökkentéssel, hogy megdöntsön pár rekordot. 

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia tehát a klubnak, de nem árt, ha a vezetők egyébként is a zsebükben tartják a kezüket, az egyik müncheni vezetőt kizsebelték Barcelonában a Bajnokok Ligája-rangadó előtt…

Ki tudja, milyen átigazolási titkokat rejt az ellopott telefon?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik