Dárdai Márton hosszabbított a Herthával – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 19:33
Dárdai Mártonnal továbbra is számolnak Berlinben (Fotó: Hertha BSC)
Dárdai Márton 2028-ig meghosszabbította szerződését a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC-vel – közölte a klub pénteken a hivatalos felületein.

A berlini klub pénteken a hivatalos felületein hozta nyilvánosságra a megállapodást, melynek értelmében a középső Dárdai fivér 2028-ig marad a Hertha kötelékében. Mint ismert, Dárdai Márton szerződése eredetileg jövő nyáron járt volna le a fővárosi együttesnél.

Benjamin Weber, a Hertha sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának úgy fogalmazott: Dárdai Márton sokat fejlődött a klubban, és mostanra válogatott játékossá érett. Olyannyira, hogy szavai szerint Berlinben is büszkén követték figyelemmel az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét.

A középső védő pedig ezt mondta a Hertha hivatalos weboldalának: „Otthon érzem magam a Hertha BSC-ben! A szerződés aláírásával az volt a célom, hogy jelzést küldjek és már a bajnokság korai szakaszában tisztánlátást adjak a klubnak. Már most alig várom az előttem álló kihívásokat.”

Dárdai Márton 2012-ben került a Herthához, majd 2020. november 7-én a Bundesliga élvonalában is bemutatkozhatott. A ballábas játékos minden sorozatot egybevéve már 81 meccsen lépett pályára a berlini együttesben, s egy gólt is szerzett. A védő 2024. március 24-én debütált a magyar válogatottban, s azóta nyolcszor lépett pályára címeres mezben, ebből három találkozón a Németországban megrendezett nyári Európa-bajnokságon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik