Német Kupa: Schäferék nehezen léptek tovább, Gulácsiéknak fordítaniuk kellett

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 20:00
Schäfer Andrásék nehezen jutottak tovább (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Német Kupa első fordulója jelentette akadályt minden esélyes csapat sikerrel vette. A magyar érdekeltségű együtteseket tekintve a Leipzig és a Freiburg három-, az Union Berlin pedig egygólos győzelmet aratott.

 

Schäfer András kezdőként 65 percet töltött a pályán a negyedosztályú Greifswald ellen, és lecserélésekor még nem született gól a mérkőzésen. Két perccel később viszont csapattársa, Yorbe Vertessen betalált, amivel meg is nyerte a találkozót az Union Berlin.

A Leipzignek nehezen indult a meccse, ugyanis a második percben hátrányba került, miután az Essen játékosa, Ramien Safi kapufás gólt lőtt egy kontra végén. Még az első félidőben fordított a lipcsei gárda, majd a hajrában két további gólt szerzett, így összességében magabiztosan jutott tovább Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a soraiban.

Ellenben a Freiburg meccskeretében nem volt ott Sallai Roland – valószínűleg kisebb izomsérülés állhat a háttérben –, nélküle aratott négygólos győzelmet a csapat az Osnabrück vendégeként: az első félidő utolsó negyedórájában Lucas Höler és Vincenzo Grifo talált be, a második játékrészben pedig Junior Adamu duplázott.

A további mérkőzéseken a Heidenheim és a Dortmund is simán nyert, az élvonalban újonc Holstein Kiel viszont csak a hajrában csikarta ki a győzelmet. A másodosztályú csapatok közül győzni tudott a Schalke és a Kaiserslautern, viszont a Hannover kikapott a 2021–22-es idényben még a Bundesligában szereplő, azóta a harmadosztályba lecsúszó Bielefeldtől.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Aalen (V.)–Schalke (II.) 0–2
FC 08 Villingen (IV.)–Heidenheim 0–4
Greifswald (IV.)–Union Berlin 0–1
Ingolstadt (III.)–Kaiserslautern (II.) 1–2
Essen (III.)–RB Leipzig 1–4
Osnabrück (III.)–Freiburg 0–4
Aachen (III.)–Holstein Kiel 2–3
Bielefeld (III.)–Hannover (II.) 2–0
Lübeck (IV.)–Borussia Dortmund 1–4

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Erzgebirge Aue (III.)–Mönchengladbach 1–3
Schott Mainz (V.)–Fürth (II) 0–2

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Hallescher FC (IV.)–St. Pauli 2–3 – h. u.
Wehen Wiesbaden (III.)–Mainz 1–3 – h. u.
Würzburger Kickers (IV.)–Hoffenheim 2–2 – 11-esekkel 3–5
SSV Ulm 1846 (II.)–Bayern München 0–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik