Bundesliga: olasz tehetséget igazolt a Bayern München – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 15:11
Guido Della Rovere már új csapatának mezével (Fotó: fcbayern.com)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München szerdán a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az olasz másodosztályban szereplő Cremonese 17 éves tehetségét, Guido Della Roverét.

A bajor klub szűkszavú közleménye szerint Della Rovere hosszú távú szerződést kötött új csapatával, egy egyetemi bentlakásos iskolában fog lakni, és egyelőre a Bayern München második csapatában szerepel majd.

Jochen Sauer, a Bayern fiatal tehetségek felkutatásáért felelős vezetője a klub hivatalos honlapjának beszélt a játékos szerződtetéséről: „Már hosszú ideje szemmel tartottuk Guidót. A saját korosztályában nagy tehetségnek tartjuk, ezért is örülünk, hogy a sok érdeklődő ellenére sikerült meggyőznünk, hogy hozzánk csatlakozzon. Hiszünk a további fejlődési lehetőségeiben, és örülünk annak, hogy hamarosan a Bayern mezében fog játszani az amatőröknél.”

Della Rovere az előző idényben húsz bajnokin lépett pályára a Cremonese U19-es csapatában, ezeken öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett. Idén május elsején, a Cittadella elleni 3–0-s győztes meccsen bemutatkozhatott a Serie B-ben is, az olasz juniorválogatottban pedig utoljára 2023 tavaszán lépett pályára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik