A német lapnál Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott van a legjobbak között

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 11:43
Willi Orbánt nemzeti, Gulácsi Pétert nemzetközi klasszisnak tartja a Kicker legfrissebb Bundesliga-rangsora (Fotó: Getty Images)
A német Kicker hagyományához hűen minden átigazolási időszakban elkészíti a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) posztonkénti rangsorát. Az idei listán két magyart, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a klasszisok között emlegetik, de a téli rangsorhoz képest most nincs rajta Sallai Roland.

A patinás lap hét poszton (kapus, szélső védő, belső védő, védekező középpályás, támadó középpályás, szélső támadó és csatár) állított össze rangsort, s a posztokon belül próbált meg világklasszisokat, nemzetközi és nemzeti klasszisokat meghatározni.

A kapusoknál a lap szerint nincs igazi világklasszis a német élvonalban, de négy nemzetközi klasszis is ott van a felsorolásban, a Bayern Münchentől Manuel Neuer, a Borussia Dortmundtól Gregor Kobel, a bajnok Bayer Leverkusentől Lukás Hrádecky, illetve az RB Leipzigtől a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter.

„Keresztszalag-szakadása után második számú kapus volt, de a 20. fordulóban visszaszerezte a helyét a lipcsei kapuban. Teljesítménye szilárdan jó volt, vele az RB nem veszített bajnoki meccset az idényben” – írta Gulácsi Péterről a Kicker.

A belső védők között szintén nincs világklasszis, de a lap szerint hatan is nemzetközi klasszisok (Mats Hummels, Jonathan Tah, Ito Hiroki, Nico Schlotterbeck, Waldemar Anton és Edmond Tapsoba), míg többek között Eric Dier, Matthijs de Ligt vagy éppen Piero Hincapié mellett a lap Willi Orbánt nemzeti klasszisnak titulálta.

„A lipcsei játékos visszaszerezte helyét, miután az idény első felében sérüléssel küzdött. Az Európa-bajnokságon csalódást okozott a Svájc és Németország elleni teljesítményével (mind a kétszer ötös osztályzatot kapott – ami a leggyengébb osztályzat a németeknél), ami miatt nem tudott jobb eredményt elérni a listán” – írták a 48-szoros magyar válogatott Willi Orbánról.

A KICKER RANGSORÁT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL! A POSZTONKÉNTI RANGSOR A KÉPEKRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! 

A német élvonalban Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett még Sallai Roland (Freiburg), Schäfer András (Union Berlin), Szalai Attila (Hoffenheim) és Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt) játszhat a következő idényben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik