A Dortmundhoz igazolt a Bundesliga egyik meglepetéscsapatának gólvágója

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 16:41
Serhou Guirassy a Dortmundhoz igazolt (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) legutóbbi idényének egyik meglepetéscsapatától, az ezüstérmes VfB Stuttgarttól távozó guineai gólvágója, Serhou Guirassy, aki a BL-döntős, de a bajnokságban csak ötödik Borussia Dortmundhoz szerződött.

A 28 éves, 18-szoros guineai válogatott Guirassy későn érő típus, több kisebb francia csapatnál is megfordult az elmúlt években, sőt, 2016 és 2019 között a német 1. FC Köln kötelékébe is tartozott, de igazán berobbanni csak második stuttgarti évében tudott.

A 2022–2023-as idényben még a Rennes kölcsönjátékosaként szerepelt a sváboknál, akik tavaly nyáron végleg megszerezték, amit remek játékkal hálált meg, 28 bajnokin 28 góllal és két gólpasszal segítette ezüstéremhez és Bajnokok Ligája-induláshoz a Stuttgartot. A csatárnak meglepően alacsony, kevesebb mint 20 millió euró volt a kivásárlási ára, s a német bajnokságban ötödik, Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund le is csapott rá, 2028. június 30-ig szóló szerződést kötve vele.

„Amikor a Borussia Dortmund keres, az különleges. A világon minden, futball iránt érdeklődő gyerek ismeri ezt a klubot, ismeri a fekete-sárga mezeket, és ismeri a sárga falat. Nagyon izgatott vagyok az egész miatt, és fontos, hogy elmondjam, azért jöttem ide, hogy trófeákat nyerjek. Ez a célom, ez a motivációm. A klub a BL-döntőbe jutással megmutatta, milyen lehetőségek vannak a BVB-nél”mondta új csapatának Serhou Guirassy.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik