Máris megvan a Dortmund új vezetőedzője – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 17:14
Nuri Sahin a Dortmund új vezetőedzője (Fotó: bvb.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Dortmund péntek kora délután bejelentette, hogy Nuri Sahin lesz a klub új vezetőedzője.

 

A Borussia Dortmund a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy Nuri Sahin veszi át a csapat irányítását.

Mint ismert, Edin Terzic csütörtökön maga kérte, hogy azonnali hatállyal bontsák fel a szerződését. A német sajtó korábban arról cikkezett, hogy Mats Hummels még a Real Madrid elleni BL-döntő előtt összeveszett az edzővel. Hummels állítólag Terzic taktikáját kritizálta, aki a hírek szerint már ekkor felajánlotta a lemondását. A felek rendezték a nézeteltérés, de a 2–0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-döntő után előbb Terzic, majd másnap Mats Hummels is távozott.

A 41 éves Terzic helyét a még fiatalabb, 35 éves Nuri Sahin veszi át. A klub hároméves szerződést kötött vele. Sahin összesen 274 tétmérkőzésen lépett pályára a Dortmundban, és 26 gólt szerzett. A klubbal bajnokságot (2011) és Német Kupát nyert (2017). Edzőként a török bajnokságban szereplő Antalyasport irányította, majd 2024 januárjában visszatért Dortmundba másodedzőként.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Borussia Dortmund vezetőedzője lehetek. Szeretném megköszönni mindenkinek a klub vezetőségében a belém vetett bizalmat, és már nagyon várom az új szerepemet a BVB-nél. Az első naptól kezdve mindent meg fogunk tenni, energiával és szenvedéllyel dolgozunk majd azért, hogy a klub a lehető legsikeresebb legyen” – idézi a Dortmund honlapja Sahint.

Lars Ricken, a klub ügyvezető igazgatója így értékelte az új edző érkezését: „Nuri Sahin személyében olyan edzőt neveztünk ki, aki a fiatalabb generációt képviseli. Az elmúlt években nagyon keményen dolgozott, hogy felkészüljön az edzői karrierre, és új pozíciójában nagy elkötelezettséget fog tanúsítani, és segíteni fogja a csapat fejlődését. Korábbi játékosokként szorosan együtt fogunk dolgozni, és nagy ambíciókkal rendelkezünk. Nuri ismeri a klubot és a stábot, a BVB pedig játékosként és segédedzőként is a DNS-ében van. Nincs kétségünk afelől, hogy Nuri a megfelelő vezetőedző számunkra.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik