Rummenigge megerősítette: Vincent Kompany veszi át a Bayern kispadját

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 19:10
Vincent Kompany (Fotó: Getty Images)
A mögöttünk hagyott idényben a Burnleyt irányító Vincent Kompany lesz a német élvonalbeli (Bundesliga) Bayern München vezetőedzője – erősítette meg a német Sky Sportnak Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnökségi tagja.

„A sportigazgatónk (Max Eberl – a szerk.) Kompany mellett döntött. Ez még nem hivatalos, a felek az utolsó részleteket ütik épp nyélbe fogalmazott a 68 éves Rummenigge. – Guardiola ajánlotta be őt nekünk, ezzel pedig komoly szívességet tett. Vincent csapatkapitány volt nála a City-ben, de Pep a Burnleyben is figyelemmel követte őt. Pep jól ismeri Vincentet, mi pedig nagyra tartjuk a véleményét.”

A német Sky Sport szerint a bajor óriásklub szerdán mutathatja be a belga trénert, akivel hároméves szerződést kötnek majd.

A Manchester Cityben több mint tíz évet lehúzó, 89-szeres belga válogatott Kompany 2020-ban vonult vissza, azóta előbb az Anderlecht vezetőedzője, majd a Burnley menedzsere volt; az angol klubot első idényében feljuttatta a Premier League-be, majd a másodikban, idén tavasszal kiesett vele.

Jelenlegi munkaadójához 2028-ig köti szerződés, ebből kell kivásárolnia őt a Thomas Tuchel utódját kereső Bayernnek, amelyet több kiszemeltje visszalépése miatt egyre jobban szorít az idő.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik