Lopetegui inkább a West Hamet választja, mint a Bayern Münchent

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.07. 10:31
Xabi Alonso, Julian Nagelsmann és Ralf Rangnick után Julen Lopetegui is visszautasította a Bayern Münchent (Fotó: Getty Images)
Tovább keresi Thomas Tuchel utódját a német élvonalbeli Bayern München azok után, hogy a távozását februárban bejelentő szakember pozícióját az elmúlt időszakban többen is visszautasították.

Ismert, hogy Thomas Tuchel bejelentése után a Bayern München – és a Liverpool – korábbi játékosát, a Bayer Leverkusennel remeklő Xabi Alonsót szerette volna leendő vezetőedzőjének, ám a spanyol szakember úgy döntött, egy évet még biztosan a gyógyszergyáriaknál marad.

A Bayern ez után a tavaly tavasszal kivágott Julian Nagelsmannt szerette volna visszacsábítani, de a szakember végül meghosszabbította szerződését a német válogatottal, múlt héten pedig Ralf Rangnick tűnt befutónak, de ő sem fogadta el a müncheniek ajánlatát.

Hétfőn már az is felmerült, hogy új jelöltlistát állít össze a Bayern, erre pedig a Manchester Uniteddel gyengélkedő Erik ten Hag is felkerült.

A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, hogy a napokban még egy neves szakember mondott nemet a Bayernnek, ugyanis a korábban többek között a spanyol válogatottnál és a Real Madridnál dolgozó Julen Lopetegui sem szeretne a Bayern München vezetőedzője lenni, és előnyben részesíti a West Ham United ajánlatát.

Hétfőn egyébként Fabrizio Romano arról számolt be, hogy Lopetegui már mindenben megegyezett a „kalapácsosokkal” és már csak a szerződés aláírása van hátra.

A Kicker  ezzel párhuzamosan arról írt, hogy „álommegoldásként” felvetődött Pep Guardiola visszatérése Münchenbe, de ezt a Sky tévécsatorna kategorikusan cáfolta, s azt írta, a City vezetősége kizárja annak a lehetőségét, hogy elengedné menedzserét, de megjegyzték: felvetődött, hogy Thomas Tuchel mégis maradhat, de az elnökség erről nem tudott egyértelműen állást foglalni és a szakembert sem lenne könnyű meggyőzni a maradásról.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik