Nem ment el a meccsre, csapata felfüggesztette a BL-győztes középpályást

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 14:37
Naby Keitát felfüggesztette a Werder (Fotó: Getty Images)
Megkapta büntetését a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Werder Bremen guineai középpályása, Naby Keita, aki azért nem utazott el csapatával a hétvégi, Bayer Leverkusen elleni idegenbeli mérkőzésre, mert nem volt ott a kezdőben.

Mint megírtuk, amikor a Liverpooltól tavaly nyáron távozó sérülékeny középpályás megtudta, hogy nem lesz ott a bajnokavatásra akkor még csak készülő Leverkusen elleni meccs kezdőcsapatában, úgy döntött, hogy nem száll fel a csapatbuszra, inkább hazamegy.

A Werder Bremen most honlapján számolt be róla, hogy Naby Keita megkapta büntetését: a klub az idény végéig felfüggesztette az ebben a kiírásban öt meccsen mindössze 107 percet játszó labdarúgóját, aki emellett nem edzhet együtt társaival és még az első csapat öltözőjét sem használhatja, ráadásul egy jelentős – de meg nem nevezett összegű – pénzbüntetést is kapott.

„Klubként nem fogjuk eltűrni Naby viselkedését. Cserbenhagyta a csapatát és saját érdekeit a csapat elé helyezte. Ezt nem engedhetjük meg. Az idénynek ezen szakaszában teljes mértékben a hátralévő mérkőzésekre koncentrálunk, összetartó csapatra van szükségünk, ezért nem maradt más választásunk”mondta Naby Keita büntetéséről Clemens Fritz, a Werder futballügyi vezetője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik