Willi Orbán nemes tettéért nagy elismerésben részesült

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 13:00
firo: 02/13/2024, football, soccer, UEFA CHAMPIONS LEAGUE, season 2023/2024, UCL, CL, round of 16, first leg, RB Leipzig, Red Bull Leipzig - Real Madrid
Willi Orbán fair play különdíjban részesült (Fotó: AFP)
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy a Német Sportújságírók Szövetsége őssejtadományozásért fair play különdíjban részesítette védőjét, a 42-szeres magyar válogatott Willi Orbánt.

Willi Orbán még 2017-ben, a lipcsei klub jótékonysági kampánya keretében jelentkezett őssejtdonornak, és tavaly februárban az illetékes egészségügyi szervezet jelezte neki: egy betegnek éppen ő a megfelelő donor.

„Először meglepődtem, amikor jött az információ, hogy itt az alkalom, tényleg donor lehetek. De szemernyi kételyem sincs, részt akarok venni a folyamatban. Ha ilyen kis erőfeszítéssel megmenthetünk egy emberi életet, akkor szerintem nincs helye kérdésnek. Remélem, sikerül hozzájárulnom a páciens teljes felgyógyulásához” – mondta Willi Orbán a Bildnek akkor, amikor értesült a lehetőségről. 

Február 8-án aztán már a kórházi ágyból posztolt. Az írta: ma őssejteket adományoz, hogy megmenthesse valaki életét, ugyanis ennek a személynek csak így van esélye, reménye a gyógyulásra.

Hozzátette: „Te is segíthetsz és reményt adhatsz a jelentkezéseddel, csak együtt vagyunk erősek! Egy lipcsei kisfiú, Taio és még sokan mások a világban nagyon várják, hogy donort találjanak nekik.”

Az RB Leipzig szerdán osztotta meg a hírt, hogy a 31 éves védőt a Német Sportújságírók Szövetsége fair play különdíjban részesítette nemes tettéért.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik