Török átigazolási rekordot döntött a Bayern München az új igazolásával

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 11:35
Jobbhátvédet igazolt a Bayern (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette Sacha Boey-t, aki a 30 millió eurós vételárával a Galatasaray és a török bajnokság valaha volt legdrágábban eladott játékosa lett.

A védelem mindkét oldalán bevethető jobblábas, 23 éves francia bekk 2028 nyaráig írt alá. A Bayern vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen kiemelte, hogy Sacha Boey a két csapat mindkét egymás elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén jól játszott az őszi szezonban.

„Sacha Boey egy nagyon gyors és fizikálisan erős jobbhátvéd, aki semmilyen párharctól nem riad vissza” – ecsetelte a bajorok sportigazgatója, Christoph Freund.

„Egy álmom vált valóra. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan nagy klubban játszhatok, mint a Bayern” – fogalmazott az új szerzemény, s hozzátette, hogy ő olyan szélső hátvéd, aki szeret felmenni a támadásokkal.

Boey a mostani idényben eddig 31 tétmeccsen két gólt jegyzett, valamint hét sárga lapot gyűjtött be.

Fabrizio Romano transzferguru az átigazolással kapcsolatban megjegyezte, hogy a 30+5 millió eurós vételár az eladások tekintetében nemcsak a Galatasaray számára számít klubrekordnak, hanem a török futball számára is az. A két csapat továbbá megállapodott egymással, hogy a jövőben két edzőmérkőzést is játszik egymással, melyek során a bevételek 50 százalékát a török együttes kapja meg. Ha pedig a Bayern valamikor túlad a labdarúgón, akkor abból az üzletből a Galatasaray is kap majd valamennyi pénzt.

Mint beszámoltunk róla, a Bayern München az Union Berlin elleni hétközi bajnokin két alapemberét is elvesztette a védelemből: a hírek szerint Dayot Upamecano két-három hétre esett ki, míg a jobbhátvédként is bevethető Konrad Laimerre nagyjából nyolc hét kihagyás vár.

A ONE PIECE-RAJONGÓ BOEY-T STÍLUSOSAN MUTATTA BE A BAYERN

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik