2. Bundesliga: megszakadt Dárdaiék tízmeccses veretlenségi sorozata

Vágólapra másolva!
2024.01.27. 14:59
Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf
Ifjabb Dárdai Pál (27-es) és Dárdai Márton (31-es) is játszott a Wehen ellen (Fotó: AFP, archív)
A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC 3–1-es vereséget szenvedett a Wehen otthonában szombaton, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 19. fordulójában.

A Dárdai fiúk közül egyedül Dárdai Márton kapott helyet a kezdőcsapatban, édesapja – ahogyan a mostani idényben többször – védekező középpályásként küldte pályára. Ifjabb Dárdai Pál az 57. percben csereként állt be, míg a legkisebb fivér, Bence sérülése miatt nem volt kerettag. A tétmérkőzésen tíz találkozó óta veretlen, a bajnokságban kilencedik pozícióban tanyázó Hertha a 24. percben került hátrányba, Franko Kovacevic találata miatt. A második félidő elején Kovacevic ismét gólt szerzett (2–0), amire Jonjoe Kenny hamarosan válaszolt – Dárdai Márton jobb oldali bedobását Thijmen Goppel fejelte ki, levette a labdát Kenny, majd egyből a hosszú felsőbe lőtt (2–1). Hiába hajtottak a berliniek, nem jött össze az egyenlítés, sőt, 3–1-es vereséget kellett elkönyvelniük, mivel a 72. percben Thijmen Goppel is betalált.  

NÉMETORSZÁG
2. Bundesliga
Wehen Wiesbaden–Hertha BSC 3–1
Hertha: Dárdai Bence sérülés miatt nem volt kerettag, Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzéstifj. Dárdai Pál csereként állt be az 57. percben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik