Lipcse: Gulácsi vetélytársát páran már a német válogatottba követelik

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 16:50
null
Fotó: AFP
Gulácsi Péter sérülése alatt bejátszotta magát az RB Leipzig csapatába a német kapus, Janis Blaswich, aki sokak szerint a válogatott keretébe is bekerülhet.

 

„És sok labdát kap el” – fejezte be a Crvena zvezda elleni győzelem után a kapusát, a 32 éves Janis Blaswichot méltató nyilatkozatot az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose. A Bajnokok Ligája-mérkőzésen Gulácsi Péter ismét a kispadon ült.

„Janis nyugalmat és magabiztosságot sugároz, és nem engedi, hogy bármilyen eszközzel kizökkentsék őt a nyugalmából” – mondta Rose, aki kiemelte, hogy kapusa megfogja a fogható lövéseket, de emellett egy-két bravúrt is bemutat, ami nagy segítség a csapatnak.

A DPA német hírügynökség írása szerint Blaswich mesebeli felemelkedést élt át, miután Gulácsi Péter tavaly októberben megsérült. „Hirtelen a reflektorfényben találta magát, és átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A jutalom a szerződése meghosszabbítása volt” – írják a kapusról, akinek a kontraktusa immáron 2026-ig szól, fizetése pedig évi 370 ezer euróról évi 1.5 millió euróra nőtt.

Sok drukker és pár szakértő szerint megérett már arra is, hogy bemutatkozzon a válogatottban.

„Teljesen nyugodt srác, de mindig nyerni akar, és nagyon teljesítményorientált. Fontos szerepet tölt be az öltözőben is” – mondta róla Rose, a Transfermarkt pedig kiemelte, hogy Blaswich a hatodik legértékesebb német kapus (Stefan Ortega, Alexander Nübel, Marvin Schwäbe, Noah Atubolu és Robin Zentner után), akit még sohasem hívtak be a nationalelfbe.

A lipcseiek negyedik alkalommal jutottak be a legjobb 16 közé a BL-ben, ám a korábbi években rendre csak a csoportkör utolsó fordulójában sikerült bebiztosítaniuk nyolcaddöntős szereplésüket.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Young Boys (svájci) 3–0(Haaland 23., 51. – az elsőt 11-esből, Foden 45+1.)
Kiállítva:Lauper(53., Young Boys)
Crvena zvezda (szerb)–RB Leipzig (német) 1–2(Henrichs 81. – öngól, ill. Simons 8., Openda 77.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City4412–3+912
2. RB Leipzig4319–6+39
3. Crvena zvezda4135–10–51
4. Young Boys4134–11–71

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik