Hertha: A másodosztályban nemigen van lehetőség a szép futballra – Dárdai

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.09.15. 18:57
null
Dárdai Pál türelmes játékot vár a Herthától (Fotó: AFP)
Türelmes játékot kér együttesétől Dárdai Pál, a német másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzője. Az öt forduló után egy győzelemmel és négy vereséggel álló berlini labdarúgócsapat vasárnap kora délután az eddig nála egy ponttal többet szerző Braunschweiget fogadja.

„Megmondtam a srácoknak, hogy ha ezt a stílusú játékot akarjuk játszani, hét gólt kell rúgnunk a győzelemhez – utalt vissza Dárdai a Magdeburg ellen 6–4-re elveszett előző mérkőzésre. – Az élvonalból kiesett csapatként kiegyensúlyozottabb futball, jobb teljesítmény kell, nem fér bele annyi egyéni hiba és elvesztett párharc. Nem az a legfontosabb, hogy mikor szerezzük meg az első gólunkat, hanem hogy türelmesen tudjunk játszani. A Braunschweig is ezt fogja tenni, ráadásul nagyon jól kontrázik. Óvatosnak kell lennünk, amikor nálunk a labda, mindig fel kell készülnünk a védekezésre is.”

A Görögországból szerződtetett, 38-szoros görög válogatott Andreasz Buhalakisztól azt kéri Dárdai, hogy alkalmazkodjon a 2. Bundesligához.

„Nagyon intelligens játékos, a testbeszéde és a karizmája is jó hatással van a társakra. Viszont hozzá kell szoknia a másodosztályhoz, itt elsősorban brusztolás megy a két tizenhatos között, nemigen van lehetőség a szép futballra” – mondta Dárdai, akinek a válogatott mérkőzések miatti szünetben két olyan játékossal kellett közös nevezőre jutnia, akik el akarták hagyni a klubot, de a klub nem engedte el őket. Az edző elmondása szerint Oliver Kempf elfogadta a helyzetet, de Derry Scherhantnak „még rendeznie kell a gondolatait, meg kell barátkoznia vele, hogy legalább karácsonyig egy csapat leszünk”.

Benjamin Weber sportigazgató elmondta, a Hertha kerete összeállt az őszi szezonra, vége a jövés-menésnek.

„Mostantól nyugodtan dolgozhat a stáb, és jöhetnek a pontok! Ez egy új kezdet” – szögezte le Weber.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
6. FORDULÓ
Vasárnap, 13.30:
Hertha–Braunschweig (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik