Bundesliga: Szalai Attilát szerződtette a Hoffenheim – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.24. 16:41
null
Szalai Attila a Bundesligában folytatja (Fotó: tsg-hoffenheim.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszerezte a török Fenerbahce magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát.

A 25 éves belső védő a Vác, majd a Vasas utánpótlása után már fiatalon Ausztriába szerződött, a Rapid Wien után 2018-ben tért vissza Mezőkövesdre, ahonnan két évvel később szerezte meg a ciprusi Apollon Limassol. Szalai újabb két évvel később váltott, és a török élcsapat, a Fenerbahce szerződtette, közben Marco Rossi irányítása alatt kirobbanthatatlan emberré nőtte ki magát a magyar válogatottban, amelyben 35 mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett.

A Fenerbahce védője klubjának is meghatározó játékosa volt, a mögöttünk hagyott idényben 52 (!) mérkőzésen lépett pályára, három gólt és két gólpasszt jegyzett, csapatával Török Kupát nyert.

Szalai Attila klubváltásáról már régóta lehetett olvasni a nemzetközi sajtóban, számos topligás csapat is érdeklődött iránta. Sokáig azt lehetett hinni, hogy az Union Berlin lehet a befutó, ám ezt német források hamar cáfolták. Július 19-én szerdán sajtóhírekre hivatkozva írtuk meg, hogy a Hoffenheim ajánlatot tett a védő játékjogáért, s egy nappal később a Fenerbahce hivatalos közleményben jelezte: a magyar labdarúgó engedélyt kapott arra, hogy tárgyalásokat folytasson az átigazolásáról.

A Hoffenheim hétfő délután, 16.30-kor jelentette be, hogy szerződtette Szalai Attilát. A magyar válogatottban alapembernek számító belső védő négyéves kontraktust írt alá a korábban Szalai Ádámot is foglalkoztató klubnál. A Transfermarkt 12.3 millió eurós átigazolási díjat jegyez, ezzel ő lett a hatodik „legdrágább” magyar játékos.

„Számos lehetőség közül választhattam a jövőmet illetően, de tudatosan döntöttem amellett, hogy a Hoffenheimben folytatom pályafutásomat. Régóta szerettem volna kipróbálni magamat a Bundesligában és meggyőződésem, hogy ez a helyes lépés a számomra. Az elmúlt hetekben elbeszélgettem Szalai Ádámmal, és ő csupa jó dolgot mondott a klubról. Rendkívül motivált vagyok, az első naptól kezdve minden bele fogok adni a csapatban és szeretnék minél több sikert elérni a Hoffenheimmel” – nyilatkozta a klubhonlapnak Szalai Attila.

A Bundesliga előző idényében a 12. helyen végző együttes kreatív módon, Szalai Ádámmal jelentette be Szalai Attila érkezését.


RANGSOR A MAGYAR FUTBALLISTÁKÉRT KIFIZETETT ÁTIGAZOLÁSI DÍJAK ALAPJÁN – TOPLISTA
NÉVÁTIGAZOLÁSÁTIG. DÍJ
1.Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Liverpool)202370 millió euró
2.Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – RB Leipzig)
202036 millió euró
(20 millió euró + bónuszok)
3.
Dzsudzsák Balázs (Anzsi – Dinamo Moszkva)201219 millió euró
4.Kerkez Milos (AZ – Bournemouth)
2023
17.87 millió euró
5.
Dzsudzsák Balázs (PSV – Anzsi)
201114 millió euró
6.Szalai Attila (Fenerbahce – Hoffenheim)
202312.3 millió euró
7.
Détári Lajos (Eintracht Frankfurt – Olympiakosz)19888.7 millió euró (márkáról átszámítva mai euróárfolyamra)
8.
Szalai Ádám (Mainz – Schalke)
20138 millió euró
9.
Szalai Ádám (Schalke – Hoffenheim)20146 millió euró
10.
Sallai Roland (APOEL – Freiburg)2018
4.5 millió euró
11.
Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Santung Luneng)2020
4 millió euró
12.Vancsa Zalán (MTK – Lommel)20223 millió euró
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Al-Vahda)
20163 millió euró
Nikolics Nemanja (Legia – Chicago Fire)
2017

3 millió euró

Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg – RB Leipzig)
20153 millió euró
Huszti Szabolcs (Hannover – Zenit)
20093 millió euró
Németh Krisztián (MTK – Liverpool)
20073 millió euró
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik