Bundesliga: az Union válogatott játékost igazolt – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 20:14
null
Brenden Aaronson aláírt az Union Berlinhez (Fotó:facebook.com/1.FCUnionBerlin)
A 32-szeres amerikai válogatott Brenden Aaronsont kölcsönvette az angol Leedstől a német élvonalbeli Union Berlin labdarúgócsapata.

 

Mint arról beszámoltunk, Szalai Attila klubrekordot jelentő összegért szerződhet a török Fenerbahcétól a német élvonalbeli Unionhoz, de a berliniek vasárnap délután még nem a magyar válogatott védő, hanem az amerikai válogatott középpályás, Brenden Aaronson szerződtetését jelentették be, aki kölcsönbe érkezik egy idényre az angol Leeds Unitedtől.

A 22 évesen már 32-szeres amerikai válogatott Aaronson 2021-ben a Philadelphia Uniontól szerződött az osztrák Red Bull Salzburghoz, onnan pedig tavaly nyáron a Leedshez, amelyben 36 meccsen szerepelt a Premier League-ben (egy gólt szerzett, három gólpasszt adott). Tavaly a katari világbajnokságon az amerikaiak mind a négy meccsén játszott. A Transfermarkt 25 millió euróra becsüli az értékét.

Aaronson a jelenleg sérüléssel bajlódó Schäfer András riválisa is lehet majd a berlinieknél, bár valamivel támadóbb felfogású, az amerikai válogatottban hét gólt is szerzett már. Oliver Ruhnert ügyvezető igazgató is arról beszélt az Union honlapjának, hogy elsősorban a támadójátékot erősítenék az amerikai játékossal, akinek fiatal kora ellenére jelentős a nemzetközi tapasztalata, ezért is szerződtették a BL-induló fővárosiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik