Hertha: „Kicsit szigorúbban bánik velem, hogy ne tűnjön úgy, hogy kivételez” – Dárdai Márton az apjáról

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 17:36
null
Dárdai Márton jelenleg az U21-es Eb-re koncentrál (Fotó: Getty Images)
A német Kickernek adott interjút Dárdai Márton, a Hertha BSC labdarúgócsapatának védője, amelyben új hobbijáról és az édesapjával való munkakapcsolatáról is beszélt.

 

Május végén, a Bochum elleni döntetlennel biztossá vált, hogy a Hertha BSC a 2022–2023-as idény végén kiesik a német Bundesligából. A Dárdai Pál irányította együttes a következő évadot a másodosztályban kezdi meg, ez azonban nem tántorította el a 47 éves szakember fiát, Dárdai Mártont, hogy továbbra is a berlini csapatot erősítse.

„A Herthánál nőttem fel, az egész életemet itt töltöttem, beleértve az iskolai tanulmányaimat is. A klub fontos helyet foglal el a szívemben” – nyilatkozta a hátvéd a Kickernek.

Dárdai az édesapjával való munkakapcsolatról is beszélt, elmondta, elsőre szokatlannak tűnhet ez az eset, hogy valakinek az apja az edzője, ugyanakkor nekik ez teljesen normális. Hozzátette, korábban apjának is a nagyapja volt az edzője, így ez nem különleges számukra.

„Persze kicsit szigorúbban bánik velem, hogy ne úgy tűnjön, hogy kivételez, és ezt a fiúk is érzik” – mondta Dárdai arról, hogy neki gyakorlatilag duplán kell teljesítenie az edzéseken.

A 21 esztendős védő jelenleg a német U21-es válogatottal az Európa-bajnokságon szerepel, az első mérkőzésüket csütörtökön, Izrael ellen vívják, ahol Dárdai a kispadon kapott helyet.

Németországot a C-csoportba sorsolták az Eb-n, meccseiket a grúziai Batumiban játsszák. Dárdai elárulta, a csapat megérkezésekor egyből beszerzett egy, az új hobbijához szükséges eszközt – egy sakktáblát. A ballábas védő a válogatottja edzőtáborában kapott rá a sakkra és két csapattársával, Angelo Stillerrel és Nelson Weiperrel is rendszeresen játszik.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT, BATUMI, KUTAISZI
1. FORDULÓ

18.00:Németország–Izrael

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik