Német Kupa: Szoboszlaiék mégis játszhatnak hazai pályán

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 12:14
null
Szoboszlai Dominikék címvédőként otthon kezdhetnek a Német Kupában (Fotó: AFP)
Az eredetileg vendég lipcsei csapat otthonában játsszák le a Teutonia Ottensen–RB Leipzig mérkőzést a labdarúgó Német Kupa 1. fordulójában, miután a hazaiak nem tudtak megfelelő pályát biztosítani az összecsapáshoz – írja az MTI.

Mint arról már beszámoltunk, a negyedik ligás klub saját műfüves pályája alkalmatlan az ilyen találkozókra, ezért a 400 kilométerre fekvő Dessauba tette át a jövő kedden esedékes mérkőzést. A dessaui stadion gyepét azonban ismeretlen tettesek vélhetően mérgező anyaggal szennyezték be, aminek következtében a két büntetőterület barnára színeződött, és használhatatlanná vált.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) általában nem engedélyezi a pályaválasztói jog felcserélését, de most kivételt tett, így a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató, címvédő RB Leipzig lesz az összecsapás házigazdája.

A magyar válogatott légiósai közül egyébként Gulácsi Péter reményei szerint már szombaton visszatérhet kisebb sérüléséből, Szoboszlai Dominik letöltötte piros lapja miatt kapott eltiltását, viszont Willi Orbán kihagyta csapata keddi edzését kisebb combsérülés miatt.

A Teutonia Ottensenhez hasonlóan hamburgi illetőségű egyesületek közül a Hamburger SV és a szintén másodosztályú St. Pauli azt közölte, hogy nem adja kölcsön a stadionját a Leipzig ellen. A lépés oka, hogy nem értenek egyet a lipcsei klubmodellel, amely szerintük szembemegy az 50+1-es szabállyal. Ez a szövetségi előírás megakadályozza a külső befektetők „hatalomátvételét” az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Leipzig azonban – amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból – a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik