Hertha: újabb rekord előtt, de Dárdai nem foglalkozik vele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.10. 17:46
Negatív klubcsúcsot állíthat föl a hétvégén a német élvonalbeli Hertha BSC: a Dárdai Pál irányította berlini együttes sorozatban hét idegenbeli vereségnél jár, és ha hétvégén kikap a Mainz vendégeként, azzal rekordot döntene. A magyar tréner azonban nem foglalkozik ezzel, arra kéri játékosait, hogy élvezzék a futballt.

A Hertha a hétvégén zsinórban három zakó után visszatért a győztes útra, hazai pályán 2–0-ra legyűrte az Augsburgot. Hétfőn a játékosok könnyed programot kaptak, a berlini Olimpiai Parkban kerékpároztak egyet. „Türelmesen futballoztunk és a megfelelő pillanatban szép gólokat szereztünk. A második félidőben sok gólszerzési lehetőségünk volt, ezekből többet ki kell használnunk” – értékelte a vasárnapi sikert a Kickernek Dárdai Pál.Dárdai Pál.

Idegenben nagyon nem megy a Herthának az utóbbi időszakban: Dárdaiék legutóbb 2016 decemberében nyertek vendégként, akkor a Wolfsburg otthonában – azt a győzelmet hét vereség követte. Ilyen hosszú negatív szériát az 1990–1991-es szezonban produkált a Hertha utoljára – abban az idényben mondjuk kétszer is, és a csapat az utolsó helyen zárva ki is esett az élvonalból –, a Mainz elleni hétvégi vereség már a nyolcadik lenne sorozatban, ami klubcsúcs felállítását jelentené.

Dárdai Pál azonban nem foglalkozik az ilyen statisztikákkal. „Már elég pontot szereztünk ebben a szezonban, ezért nincs nyomás a játékosokon. Csak játszanunk kell a saját játékunkat és élvezni a futballt. Hétszer kikaptunk ugyan idegenben, de nem láttam a játékosaimon, hogy bárki ideges lenne vagy ne tenné a munkáját” – mondta a magyar tréner a rossz szériával kapcsolatban.

„A realitások talaján kell maradnunk, a Mainz kerete hasonló erősségű, mint a mienk – tért át Dárdai a hétvégi bajnokira. – Nem lehet kijelenteni, hogy mi vagyunk a favoritok. Bár a Mainz mögöttünk van a tabellán, tapasztalt játékosok alkotják a keretét, akik nemzetközi szinten is bizonyítottak és az előző szezonban előttünk végeztek. A pillanatnyi forma dönt.”

A Hertha ahhoz a Mainzhoz látogat szombaton a Bundesliga 29. fordulójában, amely hat meccs óta nyeretlen a bajnokságban, és a kiesés elől menekül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik