Hertha: Dárdai Pál vadassal, családi körben ünnepel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 18:54
Dárdai Pállal, a Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzőjével készített interjút a PMFC hivatalos honlapja, melyben a magyar tréner beszélt szülővárosáról, Pécsről, illetve a Herthánál elért sikereiről, valamint arról is szót ejtett, hogyan ünnepli meg a születésnapját.

„Úgy vélem, ez az egész országban megfigyelhető, mert a magyarok ki vannak éhezve a nemzetközi futballsikerre – mondta Dárdai Pál arra a kérdésre, hogy érzi-e, sikerei hatására sok pécsi Hertha-drukker lett. – Az Eb-szereplés idején láthattuk, mennyien is szeretik a focit. Ha nincs Magyarországon minőségi labdarúgás, az emberek nem tudnak annyira azonosulni a csapatokkal. Most talán bennem bíznak. De például Lőw Zsolt is kint van Lipcsében, reméljük, hogy Bódog Tamás is meg tud mutatni valamit otthon a tudásából. Azért szorítanak sokan a Hertháért, mert magyar kötődés van egy nemzetközi szintű együtteshez. A sok biztatás jól esik, persze tudom, hogy vannak ellenszurkolók is. Ráadásul a család számára sem egyszerű a helyzet: ha győzünk, ugyan könnyebben sétálnak az utcán, de ha kétszer-háromszor kikapunk, akkor Bence fiam már szól, hogy jó lenne nyerni, mert rossz így iskolába menni.” Dárdai Pál arra a kérdésre, hogy érzi-e, sikerei hatására sok pécsi Hertha-drukker lett. – Az Eb-szereplés idején láthattuk, mennyien is szeretik a focit. Ha nincs Magyarországon minőségi labdarúgás, az emberek nem tudnak annyira azonosulni a csapatokkal. Most talán bennem bíznak. De például Lőw Zsolt is kint van Lipcsében, reméljük, hogy Bódog Tamás is meg tud mutatni valamit otthon a tudásából. Azért szorítanak sokan a Hertháért, mert magyar kötődés van egy nemzetközi szintű együtteshez. A sok biztatás jól esik, persze tudom, hogy vannak ellenszurkolók is. Ráadásul a család számára sem egyszerű a helyzet: ha győzünk, ugyan könnyebben sétálnak az utcán, de ha kétszer-háromszor kikapunk, akkor Bence fiam már szól, hogy jó lenne nyerni, mert rossz így iskolába menni.”

A 41. születésnapját a mai napon ünneplő magyar tréner beszélt arról is, hogyan telik majd a jeles nap.

„Amióta edző vagyok, nem nagyon szeretek bemenni a városba, mert nem élem túl. Úgy telnek a napjaim, hogy reggel melegítőben elmegyek és ugyanígy érkezek haza. Ha úgy alakul egy-egy meccs, akkor utána Zecke barátom intéz valahol egy helyiséget, ahol nyugodtan lehet szivarozni és borozgatni. Szülinapomra is csak annyit kértem a családtól, legyen mindenki otthon, a feleségem főzzön egy vadast, a felnőttek bontanak egy jó bort, leülünk az asztalhoz és eszünk egyet közösen. Másra nincs is szükségem!”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el!

 

Minden jót a korábbi szövetségi kapitánynak! :) ☝

Minden jót a korábbi szövetségi kapitánynak! :) ☝



 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik