Hertha: kiderült, mekkora prémiumot kap Dárdai a BL-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 08:47
null
Majdnem megduplázná Dárdai éves fizetését a BL-szereplés (Fotó: Bild)
Dárdai Pál a hétvégén remek eredménnyel támasztotta alá az év berlini edzője kitüntetést, a Hertha szombaton idegenben győzte le 4–0-ra a Darmstadtot. A magyar vezetőedző együttese ezzel előrelépett a harmadik, azaz már Bajnokok Ligája-főtáblát érő helyre a Bundesliga tabelláján, megelőzve a negyedik Wolfsburgot.

 

Természetesen minden héten téma a német sportsajtóban a Hertha minden várakozást felülmúló szereplése, hétfői számában a Bild azt derítette ki, Dárdai Pál milyen prémiumra számíthat egy esetleges nemzetközi kupaindulás kiharcolása esetén.

„A jövő hétig biztosan harmadikak vagyunk, de talán még a telet is sikerül ott töltenünk” – nyilatkozta a Darmstadt legyőzését követően Dárdai. A Hertha szurkolói az előző szezon megpróbáltatásai után a jelenlegi idényben már az Európa-liga-indulásról álmodoznak. De mit jelentene egy ilyen siker anyagilag Dárdainak?

A Bild információi szerint a Hertha magyar mestere 400 ezer eurós (120 millió forintos) prémiumot kapna, ha együttese kiharcolná a BL-indulást érő helyek egyikét, és 250 ezer eurót (76 millió forintot), ha a második számú sorozatban, az Európa-ligában indulhatna a klub.

Ezek az összegek Dárdai szerződésébe vannak foglalva. A nyáron évi 600 ezer eurós fizetésért aláíró magyar vezetőedző korábban elárulta, hogy egy bizonyos pontszámért és a kiesés elkerüléséért nem jár prémium, de speciális célok eléréséért igen. Ezek között ott van a Német Kupa döntője és a nemzetközi kupasorozatok is.

A Herthának jelen állás szerint ötpontos előnye van a már nem El-selejtezőt érő hetedik helyen tanyázó Mainzzal, a klub utolsó 2015-ös bajnoki ellenfelével szemben. Mi Dárdai remek szereplésének a titka? A tréner tömör, de konkrét választ adott.

„Aki lát minket nap mint nap, tisztában van azzal, hogy ez nem egy csoda, csak kemény munka. Ha jól megnézzük, még szerencsénk sem nagyon volt mostanáig” – pillantott vissza a Bundesliga eddigi 16 fordulójára Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik