Bundesliga: csak a Dortmund hatékonyabb a Herthánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.27. 14:10
A Dárdai Pál által irányított Herthánál csak a Bayern München kapott kevesebb gólt a német labdarúgó-bajnokság élvonalának őszi idényében, ám a berlini csapat támadásban is rendkívül hatékony.

A Berliner Zeitung korábbi elemzéséből megtudhattuk, hogy pontok tekintetében csak négyszer produkált a mostanihoz hasonlóan jó őszi szezont a Hertha. A fővárosi lap karácsonykor tovább boncolgatta a kék-fehérek teljesítményét, főszerepbe állítva Dárdai Pált. A Berliner Zeitung korábbi elemzéséből megtudhattuk, hogy pontok tekintetében csak négyszer produkált a mostanihoz hasonlóan jó őszi szezont a Hertha. A fővárosi lap karácsonykor tovább boncolgatta a kék-fehérek teljesítményét, főszerepbe állítva Dárdai Pált.

A cikk szerzője azzal indít – a címben is ez szerepel –, hogy a magyar edző győztes génnel oltotta be a Herthát. Ez konkrét számokkal is alátámasztható, hiszen Dárdai irányításával a berliniek a mérkőzéseik 44 százalékát (14-et a 32-ből) megnyerték. Ennél csak Jürgen Röber tudott jobb győzelmi mutatót felmutatni a Herthával, 45 százalékosat. Dárdai a második helyen áll e tekintetben, épphogy megelőzve a harmadik Lucien Favre-ot (43 százalék). A cikk szerint nagy veszélyben van Röber első helye...

Az nem újdonság, hogy Dárdai nagy hangsúlyt fektet a védekezésre – szövetségi kapitányként is ez jellemezte –, ennek meg is van az eredménye: a Bundesliga első 17 fordulójában 18 gólt kapott a csapata, ennél kevesebbet csak a listavezető Bayern München, amely nyolcat. A Dárdai-érában lejátszott 32 bajnokin 32-szer vették be a Hertha kapuját.

Ha csak a szerzett gólok számát (26) vesszük figyelembe, támadásban nem nyújtottak kiugrót a berliniek a bajnoki idény első felében, a hatékonyságukra azonban nem lehet panasz. A Herthának ugyanis átlagban mindössze 6.3 lövésre volt szüksége egy gólhoz, ennél csak a Dortmund (6.2 lövés/gól) volt jobb a Bundesligában ősszel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik