Németország: légiósunk gólja is kellett a berliniek sikeréhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 19:51
A magyar labdarúgókat foglalkoztató csapatok közül a címvédő Wolfsburg és a másodosztályú 1. FC Lübars továbbjutott, míg a Hoffenheim kiesett a női Német Kupa nyolcaddöntőjében.

A Jakabfi Zsanettet soraiban tudó Wolfsburg hazai pályán 2–1-re legyőzte az Essent. A vendégek a 83. percben egyenlítettek, de három perccel később a szünetben beálló magyar válogatott játékos beadása után Ewa Pajor eldöntötte a továbbjutás sorsát. A címvédő sikerét beárnyékolja, hogy német válogatott kapusát, Almuth Schultot lábközépcsonttörés gyanúja miatt az első félidőben le kellett cserélni.Jakabfi Zsanettet soraiban tudó Wolfsburg hazai pályán 2–1-re legyőzte az Essent. A vendégek a 83. percben egyenlítettek, de három perccel később a szünetben beálló magyar válogatott játékos beadása után Ewa Pajor eldöntötte a továbbjutás sorsát. A címvédő sikerét beárnyékolja, hogy német válogatott kapusát, Almuth Schultot lábközépcsonttörés gyanúja miatt az első félidőben le kellett cserélni.

Zeller Dóra csapata, a Hoffenheim a bajnokságban elszenvedett háromgólos vereséget követően a kupában 4–0-ra kapott ki a Turbine Potsdamtól. A 20 esztendős támadónak a szerdai edzésen meghúzódott a combközelítő-izma, ezért el sem utazott társaival a meccsre. A kétszeres BL-győztes tizenkét perc leforgása alatt vette be négyszer a vendégek kapuját.

Szabó Viktóriának, Csiszár Henriettának és Rácz Zsófiának több sikerélményben lehetett része, hiszen együttesük, a Bundesliga 2.-ben szereplő 1. FC Lübars idegenben 3–2-re megverte az ötödosztályú SV Hegnachot, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A berlini csapat második gólját a fordulás után Csiszár szerezte, aki a 74. percig volt a pályán, míg Szabó és Rácz végigjátszotta a mérkőzést.

A forduló slágermeccsét, a német bajnok Bayern München és a BL-győztes 1. FFC Frankfurt összecsapását vasárnap játsszák, akárcsak a Tóth Gabriellát foglalkoztató Werder Bremen Meppen elleni mérkőzését.

NŐI NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
VfL Wolsburg–SGS Essen 2–1
1. FC Köln–Jena 0–4
Turbine Potsdam–Hoffenheim 4–0
SV Hegnach (V.)–1. FC Lübars (II.) 2–3
Vasárnap játsszák
Bayern München–1. FFC Frankfurt
Herforder SV (II.)–Sand
SV Meppen (II.)–Werder Bremen
Freiburg–Bayer Leverkusen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik