Videó: kapufás bomba és 83 méteres rúgás - Bundesliga top 5 gól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 10:53
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hivatalos YouTube-csatornája pazar összeállítással örvendeztette meg a szurkolókat a bajnoki szünet végéhez közeledve: a Bundesliga 2014–15-ös szezonjából a legszebb havi találatokat gyűjtötték egybe.

A legszebb augusztusi gól a wolfsburgi Ivica Olic nevéhez fűződik, aki a Bayern München ellen írta be magát a jegyzőkönyvbe egy kapufás bombával. A rekordbajnok kapuját őrző Manuel Neuer 17 forduló alatt mindössze négyszer kapitulált, ezért is nagy dicsőség a horvát támadónak, hogy helyet kapott az összeállításban. Ivica Olic nevéhez fűződik, aki a Bayern München ellen írta be magát a jegyzőkönyvbe egy kapufás bombával. A rekordbajnok kapuját őrző Manuel Neuer 17 forduló alatt mindössze négyszer kapitulált, ezért is nagy dicsőség a horvát támadónak, hogy helyet kapott az összeállításban.



A Paderborn középpályása, Moritz Stoppelkamp egy szabadrúgás után megszerzett labdát rúgott kapásból a saját tizenhatosától, 83 méterről a Hannover üres kapujába. Ezzel a mérkőzés eldöntésén túl egy rekordot is megdöntött, az ő találata ugyanis a legtávolabbról jegyzett a Bundesliga történetében.

A Bayer Leverkusen játékosa, Szon Hung Min a Stuttgart ellen csapott le egy rossz kapuskirúgásra, és 25 méterről védhetetlenül zúdított a kapuba.

A legszebb találatot minden hónapban szavazással választották meg. A legkiegyenlítettebb eredmény novemberben született, amikor három gól végzett rendkívül szorosan. A győztes végül Fin Bartels találata lett, a Werder Bremen játékosa egy szögletet követően, kapásból vágta a labdát a kapuba.

A decemberi szépségdíjat a frankfurti Mark Stendera tökéletes csavarása vitte el, a középpályás a Werder ellen külsővel bombázott rendkívül precízen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik