Dortmund: Reusnak a Bayernbe kell igazolnia - Matthäus

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 12:02
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Bayern München legendája szerint Marco Reusnak el kellene hagynia a Borussia Dortmund süllyedő hajóját a bajorok kedvéért.

A világbajnokságról sérülés miatt lemaradó német válogatott középpályás kontraktusa ugyan csak két év múlva jár le, de a szerződésében foglalt záradék miatt jövőre a kivásárlási ára 25 millió euróra csökken.

„Fontos, hogy a Bundesligában maradjon – mondta napjaink egyik legpiacképesebb futballistájáról a német Sky Sports televíziós csatornának Lothar Matthäus. – Nagy kár lenne, ha Angliába vagy Spanyolországba szerződne. A bajoroknak gondolniuk kell a jövőre, ugyanis a Lahm, Schweinsteiger, Ribéry, Robben tengely sem lesz fiatalabb, Reus pedig kiváló és elérhető megoldás lehetne számukra.”

„Marco szempontjából is fontos lépés lenne ez, mert lehet, hogy a Dortmunddal címeket nyerni különösen jó érzés, de az évek múlásával a mennyiség számít, nem az, melyik hogyan született. Trófeákat nyerni pedig a Bayernnel van nagyobb esélye” – mondta a dortmundi születésű Reusról a világbajnok aranylabdás.

„Nem lehet arra fogni [a rossz szereplést], hogy a világbajnokság miatt fáradtabb a csapat – tért ki a sereghajtó Dortmund elemzésére Matthäus. – Én életem legjobb teljesítményét nyújtottam a kilencvenes torna után, de a probléma Dortmundban ennél összetettebb. A gyengélkedés egyik oka az, hogy Lewandowskit nem sikerült megfelelően pótolni, sem Ciro Immobile, sem Adrián Ramos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.”

A Bayern München az első helyen áll a Bundesligában 13 forduló után, míg a BVB az utolsó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik