Arsenal: Podolski keserű, mást mond Löw és mást Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.16. 20:36
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt sugallta: Lukas Podolskinak jót tenne, ha elhagyná az Arsenalt, mert a kevés játéklehetőség rosszat tesz a karrierjének.

„Látom, hogy pillanatnyilag nehezére esik végigjátszani a kilencven percet – vonta le a tanulságot Joachim Löw a Gibraltár elleni pénteki Eb-selejtezőn (4–0) látottakból. – Sok meccsre van szüksége, hogy a képességeihez méltón játsszon, és az utóbbi fél évben nem sok lehetőség adatott neki. Látszik rajta, hogy sem a világbajnokságon, sem azóta nem játszott valami sokat. Nem hibáztatom őt, de ahogyan nekünk, úgy neki is át kellene gondolnia, mit hozhatnak számára a következő évek."Joachim Löw a Gibraltár elleni pénteki Eb-selejtezőn (4–0) látottakból. – Sok meccsre van szüksége, hogy a képességeihez méltón játsszon, és az utóbbi fél évben nem sok lehetőség adatott neki. Látszik rajta, hogy sem a világbajnokságon, sem azóta nem játszott valami sokat. Nem hibáztatom őt, de ahogyan nekünk, úgy neki is át kellene gondolnia, mit hozhatnak számára a következő évek."

A német válogatott csatárnak 2016-ig van szerződése az „ágyusoknál", és számára sem kétséges, hogy változásra lenne szüksége.

„Az Arsenalnál kezdik elvenni a kedvem a játéktól – kesergett a 29 éves, 121-szeres német válogatott Lukas Podolski. – Ízig-vérig versenyző vagyok, játszani akarok. Kissé feszültté tesz, ha melegítőben és dzsekiben kell ücsörögnöm a Premier League-meccseken. Beszélnem kell az edzővel és a vezetőkkel, mert ez így nem mehet tovább, nagyon elégedetlen vagyok. Nem teljes az életem, ha nem játszhatok rendszeresen."

Arsene Wenger Arsenal-menedzser szerint Podolski a nyári világbajnokság miatt későn kapcsolódott be a felkészülésbe, így hátrányba került a posztján, ahol „nagy a versengés" a játéklehetőségért – ezért jutott neki csupán 45 percnyi játéklehetőség a mostani angol bajnoki szezonban.

„Egyrészt nem eladó, másrészt ajánlatot sem kaptunk érte" – érzékeltette Wenger, hogy szerinte nem sok esélyt lát Podolski téli klubváltására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik