FTC: Doll egy másik rangadó miatt is izgulhat szombaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.04. 09:57
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzőjének két korábbi csapata, a Hamburg és a Dortmund rangadót játszik egymással a hétvégén a Bundesligában. A német szakember a HSV sikeréért szorít, de véleménye szerint Jürgen Klopp csapata nyeri az összecsapást.

Miután Doll játékosként visszavonult a Hamburgból 2001-ben, 2007-ig még edzőként dolgozott a HSV-nél (előbb a tartalékoknál és az U19-eseknél, majd utolsó három évében a felnőttcsapatnál), de a 2007–2008-as szezonban már a Dortmundot irányította.

„Érzelmileg jobban kötődöm a HSV-hez, de mindkét csapat teljesítményét figyelemmel követem – mondta Doll a sport1.de-nek. – A hétvégén a szívem a Hamburghoz húz majd, de szeretem nézni a Dortmund játékát is, és sokakat ismerek még a klubból az én időmből. Kicsit szomorú vagyok a HSV helyzete miatt, de most már a jövőbe kell tekinteni.”

„Hogy mi segíthetne a Hamburgon? Valon Behrami játéka nagyon fontos lehet, de ami még jobb hír, hogy Rafael van der Vaart felépült, ő rengeteget lendíthet a csapaton. A Dortmund sincs könnyű helyzetben, sérülések hátráltatják, Matthias Ginter például védőként volt kénytelen középpályást játszani.”

„A Dortmund a bajnokságban nem azt az erőfutballt játssza, amit a Bajnokok Ligájában láthatunk tőlük. Ennek ellenére azt mondom, megnyeri a hétvégi rangadót, mert jobb minőséget képvisel, mint a hamburgiak. A HSV egyetlen előnye az lehet, hogy a hét közben pihent, míg a BVB a BL-ben lépett pályára.”

A Ferencváros szombaton 14 órától a DVTK-val játszik, míg a Dortmund–Hamburg mérkőzés 15.30-tól kezdődik, így Dollnak a diósgyőri mérkőzést követően is lesz még miért izgulnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik