Felkészülés: Szalai góljaival indult a Schalke éve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 15:49
null
Szalai szerezte a 2014-es év első két Schalke-gólját (Fotó: FC Schalke 04 Twitter)
A német Schalke 04 labdarúgócsapata a katari al-Garafa ellen lépett pályára első 2014-es felkészülési mérkőzésén: Szalai Ádám 60 perc játéklehetőséget kapott, és két gólt szerzett a szünet után, amivel a gelsenkircheniek 2–1-re győztek.

Az első félidőben a rendkívül fáradtan mozgó, helyzetbe sem kerülő Schalkét meglepte az al-Garafa, a 26. percben Nené szerzett vezetést a többek között Lisandro Lópezt is bevető hazaiaknak. A másik meglepetés a Katarra zúduló záporeső volt, ez sem mindennapi élmény arrafelé.

A második félidőre cserékkel frissítő Schalke gyorsan fordított: a 49. percben Jefferson Farfán előkészítése után Szalai Ádám tizenegy méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, majd a magyar center még egy helyzet (blokkolták lövését) után az 57. percben nyolc méterről megszerezte második gólját is. Szalainak hatvan percig tartott a bevetés, Chinedu Obasi állt a helyére.

Rossz hír a Schalke drukkerei számára, hogy újabb sérülteket írhattak fel a már így is elég hosszú listára: a pont a csapatot sújtó sérülések miatt kölcsönvett Jan Kirchhoff a vasárnapi edzés áldozata lett, míg Max Meyer a hétfői mérkőzés 11. percében kért cserét.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
al-Garafa (katari)–Schalke 04 (német) 1–2
(Nené 26., ill. Szalai 49., 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik