Robben gólt lőtt, majd megsérült, a Bayern továbbment a kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.04. 20:27
null
Arjen Robben gólt szerzett, de rögtön utána meg is sérült (Fotó: Action Images)
A Német Kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján az idegenben pályára lépő Bayern München 2–0-ra legyőzte és ki is ejtette az Augsburgot. A bajorországi kupacsata első gólját Arjen Robben szerezte, aki nem sokkal később megsérült. A második félidőben a holland helyére becserélt Thomas Müller döntötte el a találkozót és a továbbjutás kérdését.

Kiválóan kezdte az összecsapást a bordatöréséből még épülgető Ribéry és a sérült Lahm nélkül felálló Bayern München, persze szupersztár így is maradt bőven Pep Guardiola kezdőcsapatában. A 4. percben Arjen Robben Mario Mandzukic passza után nagy hintába ültette bele védőjét, majd egy kis szerencsével (második próbálkozásra) a hálóba talált. Ez gyorsan ment, 0–1

A vendégek részéről beárnyékolta a hamar jövő gólt, hogy a holland találata után szinte azonnal megsérült, miutánjátékon kívüli szituációban csúnyán karambolozott Hitz kapussal. A szélső térde felszakadt, hordágyon vitték le, egyelőre nem tudni milyen súlyos a sérülése. A helyére Thomas Müller szállt be.

A vezetés megszerzését követően tovább dominálta a mérkőzést a Bayern München, de az Augsburg borzasztó kellemetlen, helyenként túlzottan kemény és durva ellenfélnek bizonyult, ami megnehezítette a Bayern támadásépítéseit. A félidő további részében esett a színvonal, nem is alakult ki komoly helyzet, így minimális Bayern-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Pihenőre számíthat a Bayern hollandja
Pihenőre számíthat a Bayern hollandja

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A müncheniek birtokolták többet a labdát és irányították a játékot, de Götze és társai játékából hiányzott az átütő erő. A megnyugtató második gól nem akart összejönni, igaz, mindeközben az Augsburg alig jelentett veszélyt a többnyire unatkozó Neuer kapujára.

Az utolsó 25 percre beállt Franck Ribéry is a Bayernben, Guardiola pedig kissé visszarendelte együttesét. A katalán vezetőedző arra számított, hogy az egyenlítés érdekében egyre jobban kinyílik majd az Augsburg, így egy kontrával végleg eldönti a párharcot. A terv működött, a hazaiak támadtak és a kontrák is jöttek, végül Boateng gólpasszából Thomas Müller döntötte el a továbbjutás kérdését egy érdekes formába öntött bólintással. 0–2

A Bayern München magabiztos játékkal jutott a legjobb nyolc közé, és sorozatban ötödször győzte le kapott gól nélkül az Augsburgot.

NÉMET KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Augsburg–Bayern München
0–2 (Robben 4., Müller 78.)

További szerdai mérkőzések:
Freiburg–Bayer Leverkusen 1–2 (Günter 19., ill. Kruse 1., Can 77.)
Wolfsburg–Ingolstadt 2–1 (Naldo 67., Olic 89., ill. Caiuby 17.)
Eintracht Frankfurt–Sandhausen 4–2 (Joselu 19., 49., 92., Kadlec 72., ill. Rode 64. ög., Tüntig 66.)

KEDDI MÉRKŐZÉSEK

Schalke–Hoffenheim 1–3
(Farfán 67., ill. Herdling 21., Volland 32., Firmino 35.)
Saarbrücken–Dortmund 0–2 (Schieber 19., Hofmann 49.)
Union Berlin–Kaiserslautern 0–3
(Orban 18., Zoller 45+1., Gaus 83.)
Hamburg–Köln 2–1 (Beister 42., Ilicevic 84., ill. Matuszczyk 54.)
A győztesek továbbjutottak.


AZ AUGSBURG–BAYERN MÜNCHEN TALÁLKOZÓ ALAKULÁSA PERCRŐL PERCRE:

Bayern München: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante , Alaba – Javi Martinez - M. Götze (Ribéry 66.), Thiago, T. Kroos (Hojbjerg 86.), Robben (Müller 16.) - Mandzukic V: Josep Guardiola
Augsburg: Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek – Baier – Hahn, Vogt, Halil Altintop (Milik 63.), Werner (Holzhauser 77.) – Mölders (Bobadilla 63.)V: Markus Weinzierl

90.+4. perc:VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ. A Bayern München magabiztos játékkal, kérdés nélkül rendzete el a továbbjutás kérdését - ott vannak a legjobb nyolc között Müllerék.

90.+2. perc: mindenki a lefújást várja már...

90. perc: Callsen-Bracker rúgott oda Thiagónak még egy utolsót. Búcsúzóul.

87. perc: Ribéry 20 méterről elvégzett szabadrúgása zúgott el a bal felső sarok mellett.

86. perc: a Bayern utolsó cseréje: Hojbjerg a pályán Kroos helyén.

85. perc:
Klavan maradt a földön egy (össze)fejelést követően, az alapvonal mögött ápolták, de visszatért.

82. perc: Bobadilla bólintása csapta be majdnem Neuert, de végül fölé ment.

80. perc: hatalmas offenzívát indít a hajrára az Augsburg!

Egy eltévedt Bayern-szögletet Boateng tekert vissza középre, a beívelésbe a kissé fura mozdulattal Müller tette bele a fejét és döntötte el a továbbjutás kérdését.

78. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!! THOMAS MÜLLER növelte a Bayern München előnyét! 0–2

77. perc: Werner ment le, Holzhauser a pályán - utolsó cseréjén is túlesett az Augsburg.

73. perc: Thomas Müller kapott sárga lapot, miután felrúgta a bal szélen egy kiváló indítással és jó csellel meginduló Wernert. Jogos!

67. perc: az elmúlt percekben kissé átengedte a területet a hazaiaknak a Bayern, a jelek szerint egy kontrával szeretné eldönteni a továbbjutás sorsát. Ribéry előtt egyből adódott is egy lehetőség, de rosszul passzolt az érkező Mandzukihoz.

66. perc: Cserélt Guardiola: FRANCK RIBÉRY a pályán! Götze kocogott le.

64. perc: újabb veszélyes beadás érkezett középre az Augsburg jobb szárnyáról, de ismét lesbe fulladt bele a hazai akció. A hazai nézők tüntetnek a döntés ellen. Persze hiába...

63. perc: Cserélt az Augsburg! Bobadilla érkezett Mölders helyére.

60. perc: Hahn futott nagy versenyt Alabával, de a beadásig nem jutott el.

57. perc: Mandzukic lépett ki védője mögül Thiago passzával, a horvát a végletekig kivárt, de Hitz nem mozdult el a rövidről, így védte a lövést.

55. perc: első szögletét rúghatta a Bayern a mérkőzésen. Kicsiben oldották meg, de nem jártak sikerrel.

52. perc: Ostrzolek rúgta telibe közvetlen közelről az egyik partjelzőt, de szent a béke.

51. perc: Altintop kereste nagyszerű indítással Mölderst, de ez is les.

50. perc: Dante csúnyán eladott labdájára Werner csapott le 20 méterre Neuer kapujától, de Boateng besegített brazil védőtársának, így megúszta a Bayern.

48. perc: Götze blokkolt lövésére Thiago csapott le az ötösön, de lest jelzett a partjelző.

46. perc: Folytatódik a találkozó, a hazai Augsburg hozta ismét játékba a labdát.

Az első félidőben Robben révén nagyon hamar vezetést szerzett a Bayern München, a gól után azonban sérülés miatt elvesztette a hollandot a vendégcsapat. Az Augsburg borzasztó keményen játszik, kellemetlen ellenfél, de támadásban egyelőre keveset tett az egyenlítéshez.

45+2: Szóra érdemes eseményt nem hozott a hosszabbítás, VÉGE az első játékrésznek. Hamarosan folytatjuk.

45. perc: két perc lesz a ráadás az első félidőben.

42. perc: tizenegyes lett volna? Götze centerezését várva Müller esett a földre a védők szorításában, a vendégek hevesen büntetőt reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett.

41. perc: Alaba végzett el egy pocsék szabadrúgást a jobb oldalról, de a felszabadítást azonnal visszaszerezte az osztrák, így tovább építheti támadását a Bayern.

39. perc: a holland Verhaegh túlzottan kemény becsúszását büntette sárga lappal a játékvezető, Alaba volt a szenvedőfél.

37. perc: Werner csapott le egy elsőre hosszúnak tűnt indításra, Neuer kiváló ütemérzékkel mentett a támadó elől 16 méterre a gólvonaltól.

35. perc: Thiago volt szabálytalan saját tizenhatosa közelében, jogosan járt a szabadrúgás. Werner állt a labda mögé, de veszélyesen tekeredő beadását kifejelték a vendég védők.

33. perc: Altintop és Mölders volt a labda útja egy ígéretes hazai támadás során, de Dante hosszú lába közbelépett.

28. perc:a Bayern jobban játszik ellenfelénél és a vezetést is megszerezte, de a továbbjutás közel sincs zsebben Guardiola csapatának.

27. perc: Hahn csapta be egy nagyszerű csellel Alabát a jobb oldalon, de a beadásra már nem maradt ereje.

25. perc: továbbra is feszülten és durván futballozik az Augsburg, ami érthető módon nem ízlik a vendégeknek. Viszont vezetnek.

22. perc: az Augsburg végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, a beadást nagy tömörülés várta az ötösön, a játékvezető a sípjába fújt – jöhet a Bayern.

20. perc: Thiago adott forintos passzt Mandzukicnak, a csatár ballal azonnal lőtt, Hitz magabiztosan fogta.

17. perc: ARJEN ROBBEN NEM TÉRHET VISSZA, cserélt a Bayern München! A sérült szélső helyén Thomas Müller folytatja.

16. perc: egy bal oldali beadást követően Mölders fejesét fogta Neuer, de ez is les volt.

15. perc: ismét egy Bayern-játékos a földön, ezúttal Rafinha sípcsontjára talpalt rá Werner. Egyelőre durván játszanak a hazaiak.

12. perc: Boateng indításával lépett ki Robben a védők mögül, a játékvezető (kissé elkésve) lest fújt, a holland a sípszó után csúnyán ütközött az Augsburg kapusával. Robben nagyot kapott és lent is maradt, ápolásra szorul. Hitz sárga lapot kapott.

10. perc: Mandzukic ezúttal védekezésben jeleskedett, a horvát válogatott csatár saját tizenhatosán belül mentett szögletre. A sarokrúgást nem tudta kihasználni a hazai csapat.

7. perc:
ismét Robben kapott egy nagyszerű indítást, de ezúttal lesen tartózkodott.

Ez gyorsan ment. A Bayern kettő az egy ellen vezethette a labdát az Augsburg védelmére, Robben passz helyett cselezett, ami jó döntés volt a hollandtól, nagyon becsapta védőjét. Hitz elsőre még védte közeli lövését, de másodszorra már tehetetlen volt – a hálóban pihent a labda. A gólpasszt Mandzukic jegyezte.0–1!

4. perc: GÓÓÓÓÓL! MÁRIS VEZET A BAYERN MÜNCHEN! ROBBEN!

1. perc: a fehérben játszó Bayern München kezdte a mérkőzést, az Augsburg zöldben.


ELŐZMÉNYEK

A két csapat a német bajnokságban egy hónappal ezelőtt már találkozott egymással, illetve a sorozat tavalyi kiírásában szintén összefutott, érdekesség, egy évvel ezelőtt is a legjobb tizenhat között sorsolta őket össze a sors keze.

November elején az Allianz Arénában egy Bundesliga-rekordot jelentő találkozón nyert 3–0-ra Pep Guardiola együttese, a DFB Pokal 2012–2013-as nyolcaddöntőjében pedig 2–0-s Bayern-siker született, azt a mérkőzést szintén Augsburgban rendezték.

„Egyszer mi is ki fogunk kapni, nem maradhatunk örökre veretlenek” – nyilatkozta a szerda esti kupacsata előtt Guardiola a sajtónak, hamarosan kiderül, a mai lesz-e a Bayern szurkolói által a legkevésbé sem várt, de a katalán mester szerint elkerülhetetlen mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik