Hannover: mégsem Moniz lett Husztiék vezetőedzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.31. 12:22
Tayfun Korkut lett a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hannover vezetőedzője – adta hírül hivatalos közleményben a klub. A török tréner két és fél évre szóló szerződést kötött a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató egylettel.

Mint ismert, a Hannover a csapat gyenge szereplése miatt nemrégiben menesztette Mirko Slomkát. A találgatások azonnal elkezdődtek, felvetődött többek között Murat Yakin, Fred Rutten és Ricardo Moniz neve is. A Ferencváros korábbi edzőjével tárgyalt is a Hannover, ezt Dirk Dufner klubmenedzser megerősítette.ezt Dirk Dufner klubmenedzser megerősítette.

A választás azonban mégsem Monizra esett, hanem Tayfun Korkutra, aki 2016 júniusáig szóló szerződést kötött a Hannoverrel. A 39 éves stuttgarti születésű Korkut játékosként megfordult többek között a Fenerbahcében, a Real Sociedadban és az Espanyolban is, a török válogatottban 42-szer lépett pályára.

2006-os visszavonulását következően dolgozott a Real Sociedad, a Hoffenheim és a VfB Stuttgart utánpótláscsapatainál is, majd 2011-ben megszerezte az UEFA Pro licencet, és a török válogatott másodedzője lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik