Bundesliga 2.: Stieber villogott, gól és gólpassz a neve mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.08. 15:23
null
Idegenben nyert a Fürth, Stieber Zoltán hathatós közreműködésével (Fotó: bundesliga.de/archív)
Stieber Zoltán volt a Greuther Fürth nyerőembere a Sandhausen ellen idegenben megnyert bajnokin (1–3). A magyar szélső gólpasszt adott, majd büntetőből gólt szerzett a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 17. fordulójában.

A Sandhausen 1–0-s vezetésénél a 32. percben Stieber Zoltán passza után Niclas Füllkrug talált a hálóba hét méterről, így a Fürth még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A fordulás után a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, Stieber Zoltán az 56. percben magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, a magyar szélső a bal alsóba lőtt, a kapus jobbra vetődött.

A három pontot a 76. percben biztosította be a Fürth, amikor Stieber indításával Daniel Brosinski iramodott meg, majd beadását a középen érkező Florian Trinks fejelte a léc alá, ezzel kialakította a végeredményt.

Stieber – akit egyébként a 89. percben Korcsmár Zsolt váltott – ismét kiváló szezont produkál, az eddigi 17 fordulóban hét gólnál és nyolc gólpassznál jár. A magyar válogatott középpályás holtversenyben ötödik a góllövőlistán a Bundesliga 2.-ben, a Fürth házi góllövőlistáján pedig az élen áll.

A Sváb Dániellel felálló sereghajtó Cottbus kikapott hazai pályán az Ingolstadttól, melynél Hajnal Tamás csere volt. A magyar védőt a 88. percben cserélték le.


SV SANDHAUSEN - SPVGG GREUTHER FÜRTH 1-3 by dule-kaltz1966

BUNDESLIGA 2.
17. FORDULÓ

Aalen–Paderborn 2–4
Energie Cottbus–Ingolstadt 1–2
Sandhausen–Greuther Fürth 1–3
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 33 pont, 2. Fürth 32 pont, 3. Kaierserlautern 28 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik