Bundesliga: Moniz után ismét holland edző a Hamburgnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 12:07
A korábbi holland szövetségi kapitány, Bert van Maarwijk lesz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburg új vezetőedzője. A 61 esztendős szakember a hét elején menesztett Thorsten Fink helyét veszi át.

A bajnokságot négy vereséggel, egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdő Hamburg hivatalos honlapján még nem erősítette meg a híreket, Van Maarwijk azonban a holland NOS televíziós csatornának elmondta, hogy két évre kötelezte el magát a HSV-hoz.

„A Hamburg megkeresett Thorsten Fink menesztése után. Ezen a héten személyesen is tárgyaltunk, melynek során mindkét fél megfogalmazta az elvárásait. A szerződésem két szezonra szól, de az opciós jog értelmében további egy évvel meghosszabbítható” – nyilatkozta Van Maarwijk, akinek nem lesz ismeretlen a Bundesliga, hiszen 2004 és 2006 között a Borussia Dortmundot irányította.

A hazája nemzeti csapatával világbajnoki ezüstérmes szakember Martin Jol, Huub Stevens és Ricardo Moniz után a Hamburg történetének negyedik holland vezetőedzője lesz. A Ferencváros jelenlegi trénere a 2009–2010-es idény végén megbízott edzőként két meccsen ült a kikötővárosiak kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik