Bundesliga: a Mainz ismét legyőzte otthon a Stuttgartot

Vágólapra másolva!
2013.08.11. 17:22
Sorozatban negyedszer is legyőzte odahaza első osztályú mérkőzésen a Mainz a Stuttgartot. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának vasárnapi játéknapján Szalai Ádám korábbi együttese 3–2-re győzött Hajnal Tamás excsapata ellen.

A Mainz a 14. percben Nicolai Müller kiváló egyéni alakítása után szerzett vezetést, ám két perccel később Vedad Ibisevic kapáslövésével egyenlítettek a vendégek, akik egészen a 65. percig pontszerzésre álltak, amikor megvillant a Szalai Ádám pótlására éppen a Stuttgartól szerződtetett Okazaki Sindzsi.

A japán válogatott támadó a leshatárról kiugorva gurított egy átvétel után a bal alsó sarokba, majd a 78. percben Choupo-Moting és Müller összjátéka után utóbbi lőtt a jobb alsóba.

A svábok a 82. percben Martin Harnik – aki Heinz Müller kapus ügyetlenkedését használta ki – jóvoltából még kozmetikáztak az eredményen, de egyenlíteniük már nem sikerült, így sorozatban negyedszer is kikaptak a bajnokságban a Mainz vendégeként – a mérkőzést 30 279 néző látta a helyszínen A Stuttgart legutóbb 2005 szeptemberében nyert az FSV otthonában.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Mainz–VfB Stuttgart 3–2
(N. Müller 14., 78., Okazaki 65., ill. Ibisevic 16., Harnik 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik