Bayern München: Gomez döntött, Firenzében folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 11:12
Olasz sajtóértesülések szerint a Bayern München csatára, Mario Gomez úgy döntött, hogy a Serie A-ban szereplő Fiorentinában folytatja labdarúgó-karrierjét, és a két klub is megegyezett egymással. 

A 27 esztendős támadó cseresorba szorult Münchenben, ezért már korábban sem rejtette véka alá távozási szándékát. Némileg azonban meglepő, hogy a Juventus, a Tottenham, a Borussia Dortmund, a Manchester City és az Arsenal helyett a Fiorentinával egyezett meg. A múlt héten az olaszok már meg is alkudtak magával a játékossal, aki lapinformációk alapján évi 4.5 millió eurót keres, a La Gazzetta dello Sport már azt is tudni véli, hogy a két klub is megegyezett egymással: a müncheniek 15 milliót kapnának érte most, bónuszok formájában pedig további négymillió ütheti markukat.

Csavar az ügyben azonban, hogy a La Repubblica arról tudósított, hogy az Edinson Cavanit szinte biztosan elveszítő Napoli a bajoroknak 22 millió eurót ajánl Gomezért, őt pedig mesés, évi 6.4 milliós bérrel csábítja – a müncheni vezetők érthető módon inkább hajlanak a nápolyi ajánlat elfogadására, ám a La Gazzetta dello Sport szerint Gomez nem változtat döntésén, és kitart a Fiorentina mellett.

Gomez 2009-ben 30 millió euróét érkezett a Bayernhez a VfB Stuttgarttól – ez akkoriban német átigazolási rekordösszegnek számított –, és a négy ott töltött idénye alatt 113 góllal és 26 gólpasszal szolgálta kenyéradóját.

Gomez érkezése azt is jelenti olasz szakírók szerint, hogy Sztevan Joveticset vagy Adem Ljajicsot el kell adniuk a „liláknak”. Előbbiért a fél Premier League érdeklődik (de a Napoli, ahová megérkezhet hamarosan José Callejón Madridból, szintén vinné), utóbbira a Milan alkuszik (de előbb el kell adnia Robinhót). Szintén a Fiorentinához kapcsolódó hír, hogy a Parma elvitte Firenzéből a brazil középső védőt, Felipe Diast.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik