Dortmund: Papasztathopulosz öt évre aláírt a BL-döntőshöz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.28. 10:36
A BL-döntős Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy ötéves szerződést kötött a Werder Brementől érkező görög válogatott védővel, Szókratisz Papasztathopulosszal.

A harminchétszeres görög válogatott Papasztathopulosz július elsején csatlakozik a Dortmund csapatához. A védő az AEK Athén neveltje, ezt követően játszott kölcsönben a Niki Voluban, megjárta Olaszországot (Genoa, Milan), majd innen igazolt a Bundesligába.

A két klub nem hozta nyilvánosságra az átigazolás részleteit, de a Kicker úgy tudja, a Dortmund tízmilió eurónál valamivel kevesebbet fizetett azért, hogy kivásárolja a légióst 2016-ig élő brémai szerződéséből. Papasztathopulosz a 2012–13-as bajnoki szezonban 29 meccsen 1 gólt szerzett, Kicker-átlaga 3.40, ezzel csapata ötödik legjobbjának bizonyult, a Bundesliga játékosrangsorának a 77. helyén végzett.

DEULOFEU JÖHET

Katalán sajtóhírek szerint a spanyol élvonalbeli Barcelona 19 éves tehetsége, Gerard Deulofeu a Borussia Dortmundhoz igazolhat kölcsönbe. A Sport.es írása szerint az óriási ígéretnek tartott Deulofeu a következő idényt egy Bajnokok Ligájában szereplő klubnál szeretné tölteni kölcsönben.

A nemrég 2017-ig hosszabbító támadó állítólag nem szeretne Marc Bartra vagy Martín Montoya sorsára jutni, s a kispadot koptatni a Barcában, inkább rendszeres játéklehetőségre vágyik a legmagasabb szinten.

Az olykor-olykor némi magatartásbeli problémákkal küzdő fiatal ügynöke, Ginés Carvajal a hírek szerint már közölte a klub felé ügyfele szándékait.

A Sport szerint Deulofeu a BL-döntőben vereséget szenvedő Borussia Dortmundnál köthet így ki. Egyrészt, mert Mario Götze és Robert Lewandowski (várható) távozásával megüresedik néhány poszt Jürgen Klopp támadószekciójában, másrészt mert Deulofeu ügynöke már más játékosok Bundesligába való igazolásánál is közreműködött, mint például Raúl Schalkéba, vagy Dani Carvajal Bayer Leverkusenbe szerződésénél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik