Dortmund: Szalai jöhet, ha Lewandowski megy - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 10:26
Továbbra is kiemelt téma a német sajtóban Robert Lewandowski klubváltása. A Borussia Dortmund labdarúgócsapatának támadóját a Bayern Münchennel boronálták össze, és ha a transzfer valóban bekövetkezik, a BVB-nek új csatár után kell néznie. Itt jön a képbe Szalai Ádám.

Lewandowskit 2010 nyarán ötmillió euróért szerződtette a Borussia Dortmund a lengyel Lech Poznantól. A 24 éves támadó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, második szezonjában 34 Bundesliga-meccsen 22 gólig és 10 asszisztig jutott, a jelenlegi szezonban 19 bajnokit követően 13 találatnál jár.

Nem meglepő, hogy több európai élcsapat figyelmét is felkeltette, hírbe hozták korábban a Manchester Uniteddel, a Juventusszal, a Barcelonával és a Manchester Cityvel is. Legújabb kérője azonban a Bayern München, amelynek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja szerezni a lengyel válogatott csatárt, ugyanis a hírek szerint a Dortmund 30 millió eurót kér érte.

Ha Lewandowski klubot vált, egy csatárt biztosan igazol helyette a BVB. A sport1.de szerint a lista hosszú, s tartalmazza Mario Gomezt, Edin Dzekót és Szalai Ádámot is. A német portál hozzáteszi: a magyar válogatott támadónak a nyelvtudással biztosan nem lenne problémája, és valószínűleg a beilleszkedéssel sem, hiszen profilja hasonló Lewandowskiéhoz.

A Mainzot erősítő Szalait már hírbe hozták a Dortmunddal, a Fiorentinával és az Arsenallal is, ám ő leszögezte: nem tárgyal senkivel és esze ágában sincs klubot váltani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik