Mainz: „Ebben a csapatban csak Szalai tud gólt lőni"

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 13:24
Éles kritikát fogalmazott meg az Allgemeine Zeitung a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainzcal kapcsolatban, mondván: „ebben a csapatban csak Szalai tud gólt lőni". Nos, a magyar válogatott támadó valóban kiváló formában van, ám az együttes többi tagjáról ugyanezt nem nagyon lehet elmondani.

Christian Heidel klubmenedzser a hatékonyságot hiányolja a gárdából, amely a legutóbbi fordulóban helyzetek sokaságát kidolgozva 2–1-re kikapott a Werder Brementől (saját gólját Szalai fejelte). A Mainz az eddigi 10 bajnokin 13 gólt szerzett, amiből a magyar válogatott csatár nyolcat vállalt, így a góllövőlistán élen áll Mario Mandzukiccsal holtversenyben.

„Nem lehet elpazarolni ilyen helyzeteket a Bundesligában" – nyilatkozta a brémaiak elleni vesztes bajnokit követően Thomas Tuchel, a Mainz vezetőedzője. A tréner hozzátette: a remek formában lévő Szalait nem hagyhatja ki a csapatból.

S hogy miért? A magyaron kívül a támadószekció tagjai közül Andreas Ivanschitz nevéhez eddig két találat fűződik, Marcel Rissééhez pedig egy. A többiek, azaz Nicolai Müller, Yunus Malli, Nikita Rukavytsya és Eric Maxim Choupo-Moting képtelenek voltak bevenni a kaput a bajnokságban, míg Ivan Klasnic, a Boltontól szeptemberben érkező horvát támadó a mainziak bánatára még sérült.

„Mindegy, hány gólt lövök. Elvesztettük a meccset, ami nagyon bosszantó. Nem szabad így kikapni egy bajnokin" – mondta csalódottan a Werder elleni találkozó után Szalai Ádám.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik