Hajnal ismét beveheti a Bayern kapuját

Vágólapra másolva!
2010.02.13. 10:59
null
Hajnal labdája útban a bajorok kapujába (Fotó: Imago - archív)
Az olasz, német és spanyol labdarúgó-bajnokságban is rendeznek ma mérkőzéseket, valamint az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében is lesznek találkozók. Magyar szempontból legérdekesebbnek talán a Borussia Dortmund és a Bayern München összecsapása ígérkezik, hiszen csereként pályára léphet Hajnal Tamás, aki lőtt már nagyszerű gólt a bajorok kapujába...

 

BUNDESLIGA

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóján Hajnal Tamás csapata, a Borussia Dortmund a Bayern München otthonában lép pályára – a magyar légiós minden bizonnyal a cserepadon kezdi majd a találkozót. A válogatott középpályás érthetően szeretne minél többet játszani, azonban megérti, hogy egyelőre a tartalékok között számítanak rá.

„Tisztában voltam és vagyok azzal, hogy a hosszú kihagyást követően nem követelhetek helyet magamnak a kezdő tizenegyben, s azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy amíg nem játszottam, felettébb jól szerepelt a gárda. Vagyis türelemmel várok a lehetőségre, ugyanakkor nem tagadom, kezd zavarni a szituáció. Több játéklehetőségre vágyom – igaz, alighanem az összes tartalék így van ezzel" – válaszolt Hajnal a Nemzeti Sport megkeresésére.

A 28 éves középpályás szép emlékeket őrizhet a bajorokról, ugyanis lőtt már szépségdíjas találatot a rekordbajnok kapujába:

„Én már elfelejtettem, szerencsére a feleségem éppen a minap emlékeztetett rá, hogy a kétezer-nyolcas Szuperkupa-meccsen szabadrúgásból találtam a müncheniek kapujába. Motivációnak tökéletes. De nem mintha noszogatni kellene minket, hiszen a bajorok ellen megmutathatjuk, helyünk van az élmezőnyben."

 HAJNAL SZABADRÚGÁSGÓLJA
 

Hajnalon kívül csak egy honfitársunknak, Szalai Ádámnak van esélye arra, hogy pályára lépjen szombaton, annak ellenére, hogy a Hertha–Mainz mérkőzésen három légiósunk is szerepelhetett volna. Az már korábban eldőlt, hogy Lőw Zsolt kihagyja a találkozót, hiszen egy hete megműtötték a bokáját, az ellenben csak pénteken, a fővárosi együttes délutáni edzését követően vált biztossá, hogy Dárdai Pál visszatérésére még várni kell.

Érdekesnek ígérkezik a Hamburg stuttgarti vendégjátéka is, ugyanis a jelek szerint legalább egy félidőt a pályán tölt Ruud van Nistelrooy, az északiak holland csatára, aki alaposan megnehezítheti a Stuttgart védőinek dolgát.

A bajnoki címvédőhöz méltatlanul szereplő Wolfsburg a Leverkusen vendégeként feledtetné az utóbbi időszak gyenge eredményeit, de ez nem lesz egyszerű, ugyanis a gyógyszergyáriak még egyedüliként veretlenek a bajnokságban.

PRIMERA DIVISIÓN

Spanyolországban a szombati találkozók közül a legnagyobb figyelem a Real Madrid Xerez elleni bajnokijára esik, amelyen kétmeccses eltiltása után ismét pályára léphet a „királyi gárda" egyik ásza, Cristiano Ronaldo.

„Az eltiltás érzékenyen érintett, de ez már a múlt, és most nagy kedvvel térek vissza. Igazságtalan döntés volt, de a lényeg, hogy ezen már túl vagyunk, és örülök a visszatérésnek. Úgy várom a meccset, mint egy kisgyerek" – mondta Ronaldo.

Noha az aranylabdás klasszis letöltötte eltiltását, nem feltétlenül ő van a középpontban a királyi gárdánál, legalábbis a mérkőzés elkezdéséig nem. Iker Casillas, a csapat 28 esztendős kapusa ugyanis mérföldkőhöz érkezett, a ligautolsó elleni idegenbeli találkozón 500. alkalommal védi majd a madridi kaput; a klubrekordot Raúl tartja, aki eddig 726-szor lépett pályára a Real színeiben.

„Megtisztelő, hogy ilyen sokszor választottak első számú kapusnak, s a továbbiakban is igyekszem a legjobb tudásom szerint szolgálni a klubot. Szeretnék még jó néhány trófeát nyerni" – fogalmazott a spanyol válogatottból is kirobbanthatatlan, rokonszenves kapus.

FA-KUPA, SERIE A

A Premier League-ben nem lesznek mérkőzések ezen a hétvégén, viszont az FA-kupa nyolcaddöntőjében összecsapnak a csapatok. A bajnoki listavezető Chelsea a Gyepes Gábort is foglalkoztató Cardiffot fogadja, míg a Manchester City a Stoke-kal találkozik.

A Serie A-ban izgalmasnak ígérkező találkozót rendeznek szombaton: az AS Roma visszaszerezheti a második helyet a tabellán, de nem lesz könnyű dolga, mivel az ötödik Palermót fogadja. A Sampdoria és a Fiorentina találkozója is érdekes lehet.

A SZOMBATI PROGRAM
SERIE, 24. FORDULÓ
Roma–Palermo 18.00 (Tv: Sport1)
Sampdoria–Fiorentina 20.45 (Sport2)
   
BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ
Leverkusen–Wolfsburg 15.30 (Tv: Digi Sport)
Stuttgart–Hamburg 15.30
Bochum–Hoffenheim 15.30
Hannover–Werder Bremen 15.30
Hertha–Mainz 15.30
Bayern München–Dortmund 18.30 (Tv: Digi Sport)
   
PRIMERA DIVISIÓN, 22. FORDULÓ
Sporting Gijón–Valencia 18.00
Xerez–Real Madrid 20.00 (Sport1)
Villarreal–Athletic Bilbao 22.00 (Sport1)
   
FA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea–Cardiff (II.) 13.00
Southampton (III.)–Portsmouth 13.30
Derby (II.)–Birmingham 16.00
Reading (II.)–West Bromwich (II.) 16.00
Manchester City–Stoke 18.15 (Tv: Sport Klub)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik