Királyéknál térhet vissza a „török Beckham”, Roberto Carlos rémálma

Vágólapra másolva!
2009.07.07. 14:52
Az 1860 München labdarúgócsapata próbajáték után valószínűleg szerződteti a török válogatottal 2002-ben világbajnoki bronzérmet nyerő Ilhan Mansizt. A hazájában hatalmas népszerűségnek örvendő csatár 2006-ban ideiglenesen visszavonult, de aztán újra edzésbe állt, és próbajátékra jelentkezett az „oroszlánoknál”. A 33 éves Ilhan eddig két edzőmeccsen három gólt lőtt az 1860 München színeiben.

ILHAN VS. ROBERTO CARLOS

ILHAN VS. ROBERTO CARLOS


Münchenben hajt a szerződésért: a visszatérő Ilhan az 1860 játékosa lehet
Fotó: Imago
Münchenben hajt a szerződésért: a visszatérő Ilhan az 1860 játékosa lehet
Nagy visszatérésre készül Ilhan Mansiz, a török labdarúgó-válogatottat 2002-ben világbajnoki bronzéremhez segítő támadó. Akik nézték a japán-dél-koreai közös rendezésű vb-t, jól emlékezhetnek a hosszú hajú, kitűnő képességű futballistára.

Ilhan Szenegál és Dél-Korea ellen sorsdöntő gól(oka)t lőtt, Roberto Carlost pedig alighanem kiveri a hideg veríték, ha visszaemlékszik a török csatár trükkjeire: szenzációs csele, amelyet a brazil világklasszis nagyon "megevett", egyúttal amúgy a specialitása is volt.

A Besiktas sztárját több európai nagycsapat is ajánlatokkal bombázta a vb után, de Ilhan végül Japánba ment – nem utolsósorban azért, mert hatalmas női rajongótábora volt, a Vissel Kobe pedig nagy bevételt várt a szerződtetésétől. Fél év múlva már a Herthánál próbálkozott, de sérülései partvonalon kívülre kényszerítették, majd az Ankaragücühöz igazolt. 2006-ban elege lett a folyamatos térdproblémáiból, és bejelentette a visszavonulását.

„Civilben” óriási népszerűségét kihasználva színésznek állt és televíziós műsorokat is vezetett, ezenkívül modellkedett is. Három év teljes visszavonultság után állt ismét edzésbe, és elmondása szerint már nem kínozzák a sérülései.

„Az elsődleges célom, hogy egészséges legyek, a térdemmel ne legyen semmilyen probléma, és a lemaradásomat gyorsan behozzam. Lekopogom: eddig nagyon jól alakul minden. Szívesen eljátszanék még négy évet magas szinten” – nyilatkozta Ilhan a dpa német hírügynökségnek.

Az NSZK-ban született Ilhan az 1860 München csapatánál kapott lehetőséget, amelyet igyekszik is megragadni: kitűnően szerepelt Király Gábor klubjában a felkészülési mérkőzéseken, és a góllövő cipőjét sem hagyta otthon.

„Rengeteget dolgozik és eddig nagyon jó teljesítményt nyújt” – kommentálta Ilhan játékát a sportigazgató Miroszlav Sztevics. A müncheni „oroszlánok” alighanem szerződést ajánlanak a „török Beckhamnek”, aki így visszatérhet a profi futballba.

NÉVJEGY

Ilhan Mansiz
Született: 1975. 08. 10., Kempten (NSZK)
Korábbi klubjai: Genclerbirligi, Kusadasispor, Samsunspor, Besiktas, Vissel Kobe (japán), Hertha BSC (német), Ankaragücü
Válogatottság: Törökország, 21/7

DÉL-KOREA–TÖRÖKORSZÁG 2–3, ILHAN KÉT GÓLJÁVAL ÉS GÓLPASSZÁVAL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik