Megkezdődött a Louis van Gaal-korszak, igaz, némi késéssel

Vágólapra másolva!
2009.07.01. 14:02
Hivatalosan is új korszak kezdődött a Bayern Münchennél: szerda délelőtt megtartotta első edzését a bajor klub új vezetőedzője, Louis van Gaal. A precízségéről ismert szakembertől azt várják a Bayern vezetői, hogy feledtesse a szurkolókkal a sikertelen 2008–2009-es szezont.
Louis van Gaal megtartotta első edzését
Fotó: Reuters
Louis van Gaal megtartotta első edzését
Louis van Gaal megtartotta első edzését
Fotó: Reuters
Louis van Gaal megtartotta első edzését

Megkezdődött a Louis van Gaal nevével fémjelzett korszak a Bayern Münchennél. Igaz, némiképp ellentmondásosan, ugyanis a fegyelemre nagy hangsúlyt fektető holland szakember az eredetileg tervezett időponthoz képest 41 perces késéssel érkezett – így csak tizenegy óra után néhány perccel kezdődött meg a bajorok edzése.

Az érdeklődés számottevő volt, 1500 néző volt kíváncsi az első Van Gaal-féle gyakorlásra (bár ez nem is olyan sok, ha azt vesszük alapul, hogy néhány nappal ezelőtt 10 ezer drukker nézte meg a Hajnal Tamást is foglalkoztató Borussia Dortmund első edzését).

A késést feledtetve Van Gaal hamar bebizonyította, hogy nem véletlenül ismert alapos munkájáról: a holland szakembert ugyanis nem kevesebb, mint 13 fős stáb segíti, és nem mellékesen minden edzést kamerára vesznek, majd később kielemzik a tréningeket.

Az első edzésen csupán két játékos hiányzott a keretből, a Konföderációs Kupán (eltérő sikerrel) szereplő Lúcio és Luca Toni egyelőre pihenőjét tölti. Az új szerzemények azonban már ott voltak, köztük a német válogatott Mario Gomez – és ami talán a legfontosabb a Bayern-hívek számára: a több klub által csábított Franck Ribéry is a Bayern mezében kezdte meg az edzéseket.

Az előző szezonban csalódást keltően szereplő bajorok első felkészülései mérkőzésüket július 10-én játsszák az osztrák bajnok Red Bull Salzburg ellen, majd hat nappal később edzőtáborba vonulnak, ahol a játékosok alapos betekintést nyerhetnek majd a Van Gaal-féle munkamódszerekbe.

ZÉ ROBERTO HAMBURGBAN FOLYTATHATJA

A Bild információi szerint a Hamburg csapatában folytatja pályafutását a Bayern München brazil játékosa, Zé Roberto. A lap értesülései szerint a HSV vezetői már mindenben megegyeztek a 34 éves játékossal, aki két évre kötelezi el magát a kikötőváros csapatához. Mivel Zé Roberto szerződése lejárt a bajor klubnál, így a kérőnek nem kell megegyeznie a Bayern Münchennel. A Hamburgnál már régóta keresnek igényeiknek megfelelő védekező középpályást, úgy tűnik, most megtalálták. A hivatalos bejelentés egyelőre várat magára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik