Ribéry sok Bayern-szurkolót magára haragított mezcserés akciójával

M. K. G.M. K. G.
Vágólapra másolva!
2009.04.10. 15:52
Franck Ribéry, a Bayern München francia vezéregyénisége már félidőben elkérte a Barcelonában futballozó honfitársa, Thierry Henry mezét – miközben a bajor klub története egyik legnagyobb verését kapta a katalánoktól a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Lehet, hogy a franciának ereklyegyűjtés helyett a játékkal kellett volna foglalkoznia.
Ribéry elégedett, megvan az Henry-mez
Fotó: Imago
Ribéry elégedett, megvan az Henry-mez
Ribéry elégedett, megvan az Henry-mez
Fotó: Imago
Ribéry elégedett, megvan az Henry-mez
A szerda este fekete betűkkel kerül be a Bayern München történetét feldolgozó könyvbe, a bajor csapat ugyanis klubrekordot jelentő 4–0-s vereséget szenvedett az FC Barcelona vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Félreértés ne essék, a jelenlegi Barcelona otthonában ki lehet kapni még ilyen különbséggel is, és ismerjük el, kevés olyan csapat lett volna szerda este, amelyik egy súlycsoportban lett volna a katalán gárdával.

A Bayernt mégis ízekre szedte a német és a nemzetközi sportsajtó, elsősorban nem is a számszerű eredményt, hanem a mutatott játékot és hozzáállást kritizálva. A meccset figyelve úgy tűnt, hogy a bajorok játékosai közelről csodálták a Barcelona játékát – ahelyett, hogy igazi német erényeket csillogtatva küzdöttek volna.

A német sajtó és sok Bayern-drukker leginkább azon volt megütközve, hogy a találkozó félidejében a bajorok két játékosa, Franck Ribéry és Martin Demichelis mezt cserélt a katalánok két sztárjával, Thierry Henryval és Samuel Eto’ó-val. Természetesen nem a mezcsere puszta ténye a megdöbbentő, hiszen a találkozó végén ez teljesen elfogadott rituálé, hanem az időpontja – még 45 perc volt hátra a meccsből!

Persze lehetséges, hogy Ribérynek nagyon fájt a foga válogatottbeli csapattársa mezére, de a Bayern vezéralakjaként igazán megbeszélhette volna Henryval, hogy a meccs után cserélnek – hiszen a félidei dresszcsere arról árulkodik, hogy a bajorok 7-ese ekkor lélekben már feladta a mérkőzést.

„Egy olyan játékos, aki folyamatosan hangoztatja, hogy Európa legjobbjai közé tartozik, a szünetben úgy viselkedett, mint egy mezei mezgyűjtő. Már csak az hiányzott, hogy aláírást kérjen Henrytól” – dühöngenek a német lapok, teljes joggal.

Természetesen mi sem azzal vitatkozunk, hogy a találkozó 43. percében eredményes Henry jól játszott-e – de a bajorok vezéregyéniségének számító Ribérynek nem ezzel kellett volna foglalkoznia, hanem saját csapattársait bátorítania. Igaz, ekkor már 4–0 volt az állás, és Udo Lattek, a Bayern korábbi edzője nem véletlenül sírt a szünetben, a bajorok a klub múltjához méltatlanul játszottak.

Ribéry a mérkőzés után is lelkendezve nyilatkozott a katalánok játékáról: „Gyönyörűen játszottak. Egyszerűen túl erősek voltak nekünk. Most már jobban értem Henryt, miért áradozik folyton a klubjáról, az általuk játszott fociról, az atmoszféráról. Ami az én jövőmet illeti, majd meglátjuk…”

A jelek szerint Ribéry szívesen játszana Barcelonában. Sőt, már gránátvörös-kék mezt is szerzett magának…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik