Huszti Szabolcs a Real és a Bayern után a Milannak is gólt lőtt

Vágólapra másolva!
2009.01.21. 22:28
Huszti Szabolcs gólt lőtt az AC Milannak! Huszti csapata, a német Hannover az AC Milant fogadta felkészülési meccsen és a Bundesliga 13. helyén álló gárda rendkívül bátran futballozott a világsztárokkal teletűzdelt olasz gárda ellen. A Hannover már a 10. percben vezetést szerzett Huszti révén. A magyar középpályás előbb kihagyott egy büntetőt, majd a kipattanót már a hálóba lőtte. A Milan azonban a második félidőben fordítani tudott és végül 3–2-re megnyerte a mérkőzést.
Huszti remekül játszott a Milan ellen
Fotó: Action Images (archív)
Huszti remekül játszott a Milan ellen
Huszti remekül játszott a Milan ellen
Fotó: Action Images (archív)
Huszti remekül játszott a Milan ellen

A Milanban több olyan játékos is pályára lépett a Hannover ellen, akik a bajnokságban általában csak csereként jutnak szóhoz, de a Dida– Bonera, Senderos, Thiago Silva, Antonini – Beckham, Emerson, Flamini, Ronaldinho – Sevcsenko, Inzaghi alkotta kezdőtizenegyet Európa legtöbb csapatában szívesen látnák.

A Hannover azonban nem ijedt meg a klasszisok sorát felvonultató ellenféltől és már a 10. percben megszerezte a vezetést Huszti révén! A magyar középpályás előbb kiharcolt egy büntetőt, amit ugyan ki is hagyott, de a kipattanót már értékesítette.

Huszti a 11-es pontról a kapu bal oldalát célozta meg, de gyengén helyezett lövését Dida védeni tudta, azonban a kipattanóra a magyar válogatott középpályás reagált a leggyorsabban és másodszor már nem hibázott, közvetlen közelről a hálóba passzolt. Huszti ezzel elmondhatja magáról, hogy három sztárcsapat kapujába is betalát már pályafutása során, hiszen bajnokin lőtt már gól a Bayern Münchennek, de 2007-ben egy felkészülési meccsen a Real Madrid hálóját is bevette.

A Hannover egyébként a vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból, a 41. percben éppen Huszti szöglete után alakult ki egy újabb helyzet, de Hanke kísérlete fölé szállt, majd nem sokkal később Dida védett bravúrral.

Az első félidő hajrájában kis híján egyenlített a Milan: Ronaldinho egy ollózó mozdulattal küldte kapura a labdát, de Inzaghi lesen álllt, így a játékvezető lefújta az akciót.

A második játékrész elején több cserével frisített csapatát Carlo Ancelotti. Pályára lépett többek között Clarence Seedorf és a Milánó piros-fekete felében hősként ünnepelt Kaká (aki a héten elutasította a Manchester City ajánlatát) is. A cserék jót tettek a Milannak, ugyanis néhány perc alatt fordítottak a vendégek.

Előbb Andrij Sevcsenko lőtte 18 méterről a kapu bal alsó sarkába az Inzaghitól kapott labdát, majd az 55. percben maga a világbajnok csatár váltotta gólra Antonini jobb oldali beadását.

A 75. percben Hanke még egyenlíteni tudott, de egy percel később Inzaghi újabb gólt lőtt Seedorf passzából, így a Milan végül 3–2-re megnyerte a mérkőzést. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a győztes gól előtt Inzaghi kézzel vette le a labdát).

Ennek ellenére a Hannover nagyon szépen helyt állt a 2007-es BL-győztes ellen, de ami számunkra még fontosabb, Huszti Szabolcs is kiválóan játszott, sőt gólt is szerzett!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

VÉGEREDMÉNY
Hannover–Milan 2–3 (Huszti 10., Hanke 74., ill. Sevcsenko 53., F. Inzaghi 55. és 76.)


HUSZTI GÓLJA A MILAN ELLEN (1.00 PERCNÉL LÁTHATÓ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik