A számok is mutatják: Hajnal kitűnően irányította a trófeához a BVB-t

Vágólapra másolva!
2008.07.24. 07:41
Akár azt is mondhatnánk, hogy Hajnal Tamással a trófea is megérkezett Dortmundba, és bár ez enyhe túlzás, az tény: a magyar irányító kulcsszerepet vállalt a BVB Bayern München elleni német Szuperkupa-sikerében. A sárga-feketék drukkerei 2002 óta várták, hogy csapatuk újra a magasba emelhessen egy kupát. Szerda este Blaszczykowski és Hajnal találatai hozzásegítették őket ahhoz, hogy végre újabb trófeát ünnepelhessenek.
2002 után ismét trófea a kezükben: a 2008–09-es szezon első kupáját a Borussia Dortmund nyerte
Fotó: Reuters
2002 után ismét trófea a kezükben: a 2008–09-es szezon első kupáját a Borussia Dortmund nyerte
2002 után ismét trófea a kezükben: a 2008–09-es szezon első kupáját a Borussia Dortmund nyerte
Fotó: Reuters
2002 után ismét trófea a kezükben: a 2008–09-es szezon első kupáját a Borussia Dortmund nyerte

A válogatott középpályás egyrészt a 33. percben pazar gólt csavart szabadrúgásból Rensing hálójába, másrészt, mint statisztikánk is mutatja, kifejezetten jól mozgatta társait, ráadásul alacsony hibaszázalékkal. Jobb bemutatkozás tétmeccsen aligha kell, nem csoda, hogy a trófeákra 2002 óta áhítozó dortmundi közönség lelkes ovációval búcsúztatta a 61. percben lecserélt Hajnalt.

Hajnal Tamás számokban

Jó passz: 17 (12)
Rossz passz: 4 (4)
Labdaszerzés: 3 (2)
Labdavesztés: 1 (1)
Elkövetett szabálytalanság:
Elszenvedett szabálytalanság: 2 (2)
Kapura lövés, fejes: 2 (2)
Kaput eltaláló lövés, fejes: 1 (1)
Játszott perc: 61
Zárójelben az első félidő statisztikái.
A Borussia új trénere, a Mainzból érkezett Jürgen Klopp jelentős kockázatot vállalt a 19 éves belső védők (Subotic és Hummels) szerepeltetésével, de bejött neki: a védelem stabilabbnak tűnt, mint az előző szezonban – ez mondjuk nem volt nehéz –, és a Dortmund a támadásépítésben is többet nyújtott a Bayernnél. Nem csoda, hogy Klopp elégedett volt a meccs után.

„Meg akartuk mutatni, hogy a kemény munka eredményre vezet, és sikerült. Rengeteg változáshoz kellett hozzászokniuk a fiúknak, és most jól vizsgáztak. Az első félidővel teljes mértékben elégedett vagyok, a végére már kissé elfogyott az erőnk. Igaz, a Bayern is jobban széthúzta a területet, így többet kellett futni a középpályásoknak. Van még javítanivalónk, négy hét múlva ismét várjuk a Bayernt” – mondta.

A Klopphoz hasonlóan a Szuperkupán debütáló Jürgen Klinsmann a meccs után már kevésbé volt mosolygós, mint előtte, bár amondó volt, mélyreható következtetéseket még nem lehet levonni a szerdai meccsből – alighanem igaza lehet.

„Dortmundban minden csapat kikaphat 2–1-re, még ha kupameccsről van is szó. Fontos erőfelmérő volt, láthattam, hogy a válogatott játékosok milyen állapotban vannak. Még csak hat napja álltak edzésbe, és jól érzékelhető, hogy még nem rázódtak bele a játékba. A második félidőben, amikor a már régebben tréningező játékosok is szerepet kaptak, folyamatosabb volt a játékunk” – nyilatkozta.

NÉMET SZUPERKUPA

Borussia Dortmund–Bayern München 2–1 (Blaszczykowski 29., Hajnal 33., ill. Ekici 73.)

NÉZZE MEG HAJNAL TAMÁS BAYERN MÜNCHENNEK LŐTT GÓLJÁT VIDEÓN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik