Huszti Szabolcsék kiütötték a királyiakat, a balszélső is betalált

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 00:17
Szinte hihetetlen, mégis igaz: barátságos mérkőzésen a Bundesliga egyik középcsapata, a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover 96 megalázta a Real Madridot. Bernd Schuster sztárokkal teletűzdelt csapata a találkozó elején könnyen vezetést szerezhetett volna, nem tette, ez pedig megbosszulta magát. Egy felkészülési meccsből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de mindenestre tény: Huszti, Thorvaldsson és Lauth találataival a Hannover alaposan megleckéztette a harmincszoros spanyol bajnok Realt.
Huszti Szabolcs (balra) öröme jogos, bevette a Real Madrid kapuját
Reuters
Huszti Szabolcs (balra) öröme jogos, bevette a Real Madrid kapuját
Huszti Szabolcs (balra) öröme jogos, bevette a Real Madrid kapuját
Reuters
Huszti Szabolcs (balra) öröme jogos, bevette a Real Madrid kapuját

A spanyol bajnoki cím védője messze nem a legerősebb összeállításában kezdett Hannoverben, de a kezdőcsapat névsora azért így is figyelemreméltó. Bernd Schuster a kapuban Iker Casillasnak, a védelemben Cicinhónak, Sergio Ramosnak, Cannavarónak és Miguel Torresnek, a középpályán Diarrának, De la Rednek, Balboának és Buenónak, elől pedig Raúlnak és Higuainnak szavazott bizalmat. Később csereként Pepe, Greanero, Guti és Saviola is beszállt, azonban ők sem tudták megakadályozni a Real katasztrofális vereségét. A vendéglátó pedig az Enke - Cherundolo, Kleine, Zuraw, Tarnat - Balitsch, Yankov; Pinto, Huszti – Bruggink, Hanke felállásban várta a kezdést.

A 27. percben Huszti a Real-védelem megingását, de leginkább az agyonsztárolt Aranylabdás olasz-válogatott védő, Fabio Cannavaro elképesztő egyéni hibáját használta ki. A talján hátvéd és a Real meglakolt a rossz helyezkedésért, a magyar válogatottból egy évre száműzött középpályás Casillasszal szemben állva már nem hibázott.

A bekapott gól megfogta a királyiakat, egy-egy szórványos ellentámadástól eltekintve a spanyol kapu előterében zajlottak az események. Az első játékrészben újabb gólt ugyan nem esett, de hazai részről Henke fejese, és Sergio Pinto lökete is komoly gólveszélyt jelentett. A mérkőzés krónikájához azért az is hozzá tartozik, hogy kis szerencsével a blancók akár fordíthattak volna szünetig, de Higuain rendre rossz megoldást választott.

A térfélcsere után a Hannover 96 diktálta a tempót, a Real játékán érződött, hogy az idény eleji kísérletezés fázisánál jár a gárda, még nem volt elég átütőerő a támadásokban. A 64. percben jött a burleszkbe illő jelenet: a menteni igyekvő Pepe Thorvardssonra lőtte a labdát, akiről a gólvonal mögé pattogott a játékszer. A középkezdés után Saviola rögtön szépíthetett volna, de úgy látszik még nem koreografálta meg gólörömét a 2007/2008-as szezonra, ezért inkább a kapusba lőtt.

A Hannover ezután uralta a játékot, a Real tanácstalanul, ötlettelenül futballozott, és gyatrán védekezett. Az újabb óriási bakit, a 83. percben Benny Lauth használta ki. A Hannover elleni produkciójával Cannavaro egy laikussal aligha tudná elhitetni, hogy tavaly ő kapta az Aranylabdát, ugyanis ismét gyermeteg hibát vétett. Rosszul helyezkedett, a lesipuskás Lauth pedig megelőzte, és könyörtelenül kihasználta a helyzetet.

A végjátékban ollézott a hazai publikum, a hannoveri közönség felállva, vastapssal díjazta kedvenceit. A Real idény eleji formája ezúttal ennyire volt elég, de vélhetően a felkészülés hajrájára beérik Bernd Schuster munkája, és a blancók a következő szezonban a spanyol bajnokságban és a nemzetközi porondon is sokáig versenyben lesznek a végső sikerért.

GY. B.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
Hannover-Real Madrid 3-0
Gólszerző: Huszti (27.), Thorvardsson (64.), Lauth (81.)


TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Bröndby-Chelsea 0-2
1. FC Köln – Bayern München 3-1
Coventy City – Espanyol 1-1
Everton – Werder Bremen 2-2
Barnsley – Wigan Athletic 0-2
Bristol Rovers – West Bromwich Albion 3-3
Freiburg – Kalsruher SC 3-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik