Miroslav Klose gólja aranyat ért a tartalékos Bayern Münchennek

Vágólapra másolva!
2007.07.28. 20:11
A nyáron a Werder Brementől igazolt Miroslav Klose góljával a Bayern München 1-0-ra nyert a Schalke 04 ellen a labdarúgó Német Ligakupa döntőjében. A bajor gárda hatodszor szerezte meg a trófeát, legutóbb 2004-ben diadalmaskodott.
Lell és Kobiasvili nagy csatája a labdáért
Reuters
Lell és Kobiasvili nagy csatája a labdáért
Lell és Kobiasvili nagy csatája a labdáért
Reuters
Lell és Kobiasvili nagy csatája a labdáért

A presztízsrangadó egyben érdekes családi párharcot is hozott, lévén Hamit és Hamil Altintop több éves gelsenkircheni „együttlét” után most már ellentétes oldalon szerepelt. A Bayernből sérülés miatt hiányzott a nyáron igazolt két nagy sztár, Franck Ribéry és Luca Toni és a középpályássor (Ottl, Sosa, Zé Roberto) is meglehetősen érdekesen alakult, hiszen Bastian Schweinsteiger sem jutott szóhoz.

Az első játékrészre a mezőnyjáték nyomta rá a bélyegét, mindkét csapat sok hibával futballozott, igaz a lelkesedéssel „szokás szerint” nem volt probléma. Igazán nagy helyzetet nem láthattunk a nyitó félóra végéig, ekkor váratlanul vezetéshez jutott a Bayern.

A 29. percben egy előreemelésre késve indult Neuer, védője, Bordon is rosszul reagált, így Klose először elpöccintette a labdát a kapus mellett, majd a kapuba juttatta a labdát.

A fordulás után a Bayern játszott aktívabban, néhány perc alatt két helyzetet is kidolgozott, igaz egyiket sem használta ki. Az 57. percben Kuranyi 15 méterről fordulásból lőtt és Kahn legjobb napjaira emlékeztető bravúrral tolta ki szögletre a labdát.

A 69. percben egy remek ellentámadás végén a Bayern növelhette volna előnyét, de Hamit Altintop a keresztlécre emelt. A 87. percben Sosa szabadrúgása után Demichelis alig fejelt a kapu fölé, vagyis inkább a bajorok álltak közelebb a gólhoz.

A 89. percben Altintop lövését védte bravúrral a Schalke kapusa, majd elhagyta a pályát az egyetlen gól szerzője, Klosét az elődöntőben a bajnok Stuttgart ellen eredményes Wagner váltotta.

A végén már nem változott az eredmény, így máris kupagyőzelmet ünnepelhetett a jelentősen megerősödött Bayern München.

NÉMET LIGAKUPA, DÖNTŐ

FC Bayern München-Schalke 04 1-0 (1-0)
  • g.: Klose (29.)
  • sárga lap: Lúcio (44.), Zé Roberto (77.) illetve Krstajic (33.), Ernst (52.), Altintop (54.), Kobiasvili (65.), Asamoah (72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik