Komáromi György rengeteget tett a Puskás Akadémia bronzérméért, Török Ágnesnek új impulzusokra volt szüksége

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 23:40

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

Tavasszal „szórta” a gólokat és a gólpasszokat Komáromi György, aki rengeteget tett azért, hogy a Puskás Akadémia bronzérmesként zárjon. A 22 éves szélső a Nemzeti Sportnál bekerült az év csapatába, ráadásul olyan labdarúgó, Dzsudzsák Balázs mellett, akit nem titkoltan a példaképének tekint. Komáromi már az ősszel is rendszeres játéklehetőséget kapott Hornyák Zsolt vezetőedzőtől, hiszen 14 mérkőzésen lépett pályára, ám csak egyszer kezdett, gólt pedig nem szerzett. Tavaszra nagyot változott a PAFC saját nevelésű futballistájának helyzete: tizenegyszer a kezdőcsapat tagja volt, s végül hét találattal és öt gólpasszal zárta az idényt.

Török Ágnes, az NKA Universitas Pécs 26 éves válogatott magasbedobója a napokban szerződött a pécsiekhez a Serco Uni Győrtől. Döntéséről a Nemzeti Sportnak azt mondta: „Azt éreztem, váltanom kell, új színt szeretnék vinni a játékomba, amihez új környezetre, új impulzusokra van szükségem. Tény, kevés csapat fogható a Győrhöz jelenleg Magyarországon, a pécsiek az előző két idényben nem jutottak be a bajnoki elődöntőbe. Más céljai voltak a klubnak az előző években, mint a nevelőegyesületemnek, ugyanakkor indulnak a nemzetközi kupában, az edző, Djokics Zseljko számít rám, engem akart, továbbá a klub szakmai céljai is rendben vannak.”

Interjút adott lapunknak Mihók Attila. A női vízilabda-válogatott társkapitánya a felkészülés alatt nem foglalkozik azzal, ki jöhet szembe az olimpia egyenes kieséses szakaszában, senkit sem akart elkerülni. Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi 23-as keretből mindenki egyforma eséllyel pályázik-e az olimpiai szereplésre, a Cseh Sándorral az együttes irányítását tavaly átvevő szakember ezt felelte: „Ezt nem mondhatom, hiszen vannak olyan játékosok, akik már sokat letettek az asztalra. Ezzel együtt, aki végig jól dolgozik a felkészülés alatt, annak jó esélye van bekerülni, és értelemszerűen ha valaki maga alatt teljesít, az nem az utazhat csak azért az olimpiára, mert eddig is itt volt velünk.”
A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik