Wellington Nem vonzó lehetőségre talált Kisvárdán; Márton Gábor és a jövő emberei

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 23:38
null

 

Korábban játszott a brazil válogatottban, bajnok volt a Fluminensével, a Sahtar Doneckkel szerepelt a Bajnokok Ligájában. Legutóbb a brazil országos másodosztályú Vitória színeiben futballozott, de egy ideje már azt nézegette, miként térhetne vissza Európába. „Vonzó lehetőséget kerestem, azt szerettem volna, hogy versenyképes, sőt, nehéz bajnokságban játszhassak, a Kisvárda pedig olyan projektet mutatott nekem, ami minden szempontból tetszett” – nyilatkozta lapunknak a 32 éves Wellington Nem, akit szabadon igazolhatóként szerzett meg a Kisvárda Master Good, és aki az idény végéig írt alá.

„Az edzőtábor mindig jó, ilyenkor épül a csapategység, igaz, akkor lett volna még jobb, ha jönnek új játékosok, és be tudnak épülni” – mondta a Nemzeti Sportnak Márton Gábor. A ZTE vezetőedzője szerint az újonnan érkező futballisták Vogyicska Balázs és Kiss Bence „remek játékosok, de ők a klub filozófiájába illenek, az NB I-et tekintve rutintalanok. A jövő emberei, akiknek minden adottságuk megvan ahhoz, hogy idővel meghatározó élvonalbeli labdarúgók legyenek, de egyelőre nem mondhatjuk őket erősítésnek. Remélem, minél előbb rám cáfolnak.”

Azóta foglalkoztatott, hogy visszajöjjek, és versenyezzek a tengerentúlon, amióta 2019-ben diplomáztam a Florida Állami Egyetemen – mondta a Nemzeti Sportnak a Sportolj Velünk Sportegyesület 28 éves atlétája, Szögi István, aki új magyar rekordot állított fel egy mérföldön Boston Egyetem John Thomas Terrier Classic elnevezésű versenyén. – Egyetemistaként futottam Bostonban, minden évben magas színvonalú versenyek szoktak lenni errefelé. Télen egy nagyobb csapattal az Egyesült Államokban készültem, így most adta magát a lehetőség a visszatérésre.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik